Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice! Ambasadoarea Israelului la Moscova, convocată de Lavrov pentru declarațiile sale 'inacceptabile'

Halperin ambasador

Ministerul de Externe rus o va convoca pe ambasadoarea Israelului în Rusia, Simona Halperin, în legătură cu unele comentarii "inacceptabile" pe care le-a făcut într-un interviu acordat cotidianului Kommersant, relatează luni agenţia rusă oficială de presă TASS, potrivit Reuters.

Potrivit MAE rus, Simona Halperin a denaturat poziţia de politică externă a Rusiei în interviul acordat cotidianului rus Kommersant, publicat duminică.

"În legătură cu declaraţiile publice inacceptabile ale ambasadorului israelian, care denaturează abordările politicii externe a Rusiei şi realităţile istorice, Halperin va fi convocată la Ministerul Afacerilor Externe", indică instituţia de politică externă de la Moscova, conform TASS.

Diplomaţia rusă a calificat afirmaţiile lui Halperin drept "un început extrem de nereuşit" al misiunii sale diplomatice, care a început în decembrie.

În interviu, ambasadoarea Israelului l-a criticat pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov pentru minimalizarea importanţei Holocaustului şi a afirmat că Rusia este prea prietenoasă cu gruparea islamistă palestiniană Hamas.

Moscova critică Israelul


"Israelienii nici măcar nu ar trebui să dea impresia că pot face astăzi orice vor pentru că au suferit în cel de-al Doilea Război Mondial", a declarat Serghei Lavrov în ianuarie într-o conferinţă de presă în care a făcut bilanţul diplomaţiei ruse pe anul trecut, referitor la războiul din Fâşia Gaza.

"Da, a fost Holocaustul, această crimă teribilă, dar a fost şi genocidul tuturor popoarelor Uniunii Sovietice, care au suferit la fel de mult, întrucât reprezentanţi ai acestora au fost exterminaţi în diferite lagăre de concentrare", a afirmat ministrul de externe rus.

Moscova critică Israelul, reproşându-i numărul mare de victime în rândul populaţiei civile în Fâşia Gaza.

Din toamna anului trecut, când a început războiul în Fâşia Gaza în urma unui atac sângeros fără precedent al comandourilor Hamas în comunităţile din sudul Israelului, delegaţii ale Hamas au vizitat în două rânduri Moscova, fiind primite de emisarul rus pentru Orientul Mijlociu, viceministrul rus de externe Mihail Bogdanov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.