Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni după bombardarea Moscovei. Rusia lansează acuzații la adresa SUA: 'Ce sunt aceste încercări de a se ascunde în spatele frazei că ei culeg informaţii'

 Anatoli Antonov

Washingtonul încurajează Kievul ignorând public atacul cu drone ce a lovit marţi mai multe cartiere ale Moscovei, a declarat marţi ambasadorul Rusiei în Statele Unite, după ce preşedintele Vladimir Putin a dat vina pe Ucraina pentru loviturile aeriene, informează miercuri Reuters.

Casa Albă a declarat că nu sprijină atacurile în interiorul Rusiei şi că încă culege informaţii despre incident, pe care Putin l-a numit o încercare de a speria şi provoca Moscova.

"Ce sunt aceste încercări de a se ascunde în spatele frazei că ei „culeg informaţii”?", a declarat ambasadorul Anatoli Antonov, în remarci publicate pe canalul de mesagerie Telegram.

"Aceasta este o încurajare pentru teroriştii ucraineni", a adăugat el.

Putin a calificat marţi atacul, care a adus războiul de 15 luni din Ucraina până în inima Rusiei, drept un act terorist. Ucraina acuză de asemenea Rusia de terorism pentru bombardarea civililor ucraineni, acuzaţii respinse de Moscova.

Un consilier prezidenţial ucrainean a negat că Kievul a fost direct implicat în atacul cu drone asupra Moscovei, dar a spus că Ucraina se bucură să vadă evenimentele şi prognozează mai multe altele, notează Reuters.

Atacul de la Moscova, care a rănit două persoane, a venit după ce Rusia a lansat trei asalturi aeriene într-o zi asupra Kievului şi 17 până acum în luna mai, ucigând două persoane în această lună, semănând distrugere şi frică.

Rusia acuză demult ceea ce numeşte "Occidentul colectiv" de lansarea unui război proxy împotriva Moscovei prin sprijinirea Ucrainei cu ajutor militar şi financiar.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, devastând oraşe, forţând milioane de oameni să fugă de la
casele lor şi costând mii de vieţi.

Moscova numeşte războiul "operaţiune militară specială" de "denazificare" a Ucrainei şi protejare a vorbitorilor de limbă rusă. Kievul şi aliaţii săi spun că este o acaparare neprovocată de teritorii, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.