Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Brazilia: Jair Bolsonaro se va adresa naţiunii

Xinhua
Jair Bolsonaro

Preşedintele în funcţie al Braziliei, Jair Bolsonaro, un politician de extremă-dreapta, se va adresa naţiunii şi nu va contesta rezultatul scrutinului prezidenţial, câştigat la limită de Luiz Inacio Lula da Silva, un politician de stânga, notează Mediafax.

Fabio Faria, ministrul Comunicaţiilor din Brazilia, a anunţat că Jair Bolsonaro se va adresa naţiunii marţi după-amiază şi nu va contesta rezultatul scrutinului prezidenţial, informează agenţia Reuters.

Discursul lui Bolsonaro ar putea tempera protestele simpatizanţilor săi, care au blocat cu vehicule de mare tonaj autostrăzi în mai multe regiuni din Brazilia pentru a-i cere să ignore victoria fostului preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Bolsonaro nu a făcut până acum declaraţii publice după rezultatul votului şi nu şi-a recunoscut înfrângerea. Aliaţii săi, inclusiv şeful Cancelariei prezidenţiale, Ciro Nogueira, au iniţiat însă contacte cu echipa lui Luiz Inacio Lula da Silva.

Mai multe autostrăzi sunt blocate de protestatari, inclusiv cele pe care sunt transportate cereale spre porturi şi cele dintre cele mai mari oraşe, Rio de Janeiro şi Sao Paulo. De asemenea, a fost blocat temporar accesul spre cel mai aglomerat aeroport, Guarulhos, aflat la periferia oraşului Sao Paulo, iar zeci de zboruri au fost anulate. Guvernatorul regional, Rodrigo Garcia, a declarat însă că o autostradă a fost redeschisă marţi dimineaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.