Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în coaliția de guvernare de la Roma - Liga ameninţă să doboare guvernul

Lega
Liga Legaaa

Partidul italian Liga ameninţă să doboare guvernul, în contextul scandalului de corupţie în care este implicat unul din responsabilii săi, a denunţat vineri Mişcarea 5 Stele, partenerul Ligii în coaliţia guvernamentală de la Roma, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Liderul Ligii, vicepremierul şi ministrul de interne Matteo Salvini, s-a grăbit să respingă această acuzaţie, însă disputa a scos în evidenţă deteriorarea serioasă a relaţiilor dintre cei doi parteneri de coaliţie, în perspectiva alegerilor europarlamentare de luna viitoare.

Disputa a izbucnit după ce joi un consilier economic al lui Salvini, Armando Siri, a fost pus oficial sub anchetă sub suspiciunea că a primit mită pentru a susţine interesele unor companii din sfera energiilor regenerabile.

Citeste si O importantă sesizare a președintelui la CCR, dezbătută pe 22 mai/Iohannis a reclamat că Legea de actualizare a Strategiei naționale încalcă separația puterilor

Siri, subsecretar în Ministerul Transporturilor, a respins acuzaţiile, dar ministrul transporturilor, Danilo Toninelli, membru al Mişcării 5 Stele, l-a suspendat imediat din funcţiile sale în minister până la clarificarea situaţiei.

Această măsură a înfuriat Liga şi a dus la schimburi verbale aprinse între cei doi parteneri de coaliţie, care au reuşit să creeze un guvern insolit după alegerile legislative din mai anul trecut, încheiate fără un rezultat concludent.

"Şi astăzi Liga ameninţă să doboare guvernul... Sunt realmente stupefiat", a mărturisit pe Facebook liderul M5S, Luigi Di Maio, acuzându-şi partenerul de coaliţie că acţionează într-un mod iresponsabil.

Siri nu a comentat deocamdată, dar Salvini a reacţionat cu un comunicat în care subliniază că partidul său "vrea să guverneze bine şi mult, în interesul italienilor". "Preocupările privind o criză guvernamentală sunt doar în capul lui Di Maio", a conchis vicepremierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.