Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în CSM după ce Gabriela Baltag a cerut demisia procurorului general: 'Eu verific faptele înainte să vorbesc. Iar ce nu știu, nu comentez'

Facebook
Bogdan Mateescu, judecator CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, arată că un comunicat al Consiliului o contrazice pe Gabriela Baltag, judecător CSM, care susținea, după publicarea unui protocol PÎCCJ-SRI, încheiat în 2016, că sunt necesare explicații al procurorului general însoțite de o demisie. Bogdan Mateescu se referă o comunicatul prin care CSM confirmă afirmațiile lui Augustin Lazăr referitoare la faptul că CSM avea cunoștință despre respectivul act de colaborarea.

CITEȘTE ȘI Victor Ponta, ACUZAȚII GRAVE la adresa Guvernului în cazul epidemiei de pestă porcină: Fostul premier semnalează fapte de corupție

"Comunicatul Consiliului confirma faptul ca Parchetul General a transmis CSM, pentru consultare, inclusiv Protocolul privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii, încheiat la data de 8 decembrie 2016.

Asta in contradictie cu declaratia doamnei judecator Gabriela Baltag care spunea: "Sper ca doar emotiile sedintelor de plen l-au determinat (nota - pe Procurorul General) sa uite sa ne confirme (nota: noua, membrilor Consiliului) ca a semnat unul dintre ele (nota: protocol cu SRI)"

Imi amintesc ca fix anul trecut, pe 23 august, Consiliul a mai trebuit sa se delimiteze "de demersurile individuale generatoare de confuzii - atât la nivel mediatic, cât şi institutional - privind exercitarea prerogativelor asociate calităţii de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii."
( http://csm1909.ro/PageDetails.aspx?FolderId=4368 )

Eu unul tin foarte mult la ideea informarii corecte a societatii cu privire la aspecte ce tin de atributiile care imi revin ca membru ales de colegii judecatori. Mai ales atunci cand este vorba nu despre simple opinii, ci despre fapte, pe care le verific inainte sa vorbesc. Iar ce nu stiu, nu comentez", scrie Bogdan Mateescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.