Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în discuția telefonică dintre Blinken și Lavrov: Secretarul de stat al SUA l-a amenințat pe oficialul rus

vestidinrusia.ro
Serghei Lavrov Antony Blinken

Blinken a discutat cu Lavrov şi l-a avertizat cu privire la "un răspuns transatlantic hotărât, masiv şi unit" la agresiunea Rusiei / Lavrov îi acuză pe americani şi europeni că au ignorat propunerile ruse

Secretarul de stat Antony Blinken şi ministrul rus de externe Serghei Lavro au discutat, sâmbătă, iar oficialul american a avertizat cu privire la "un răspuns transatlantic hotărât, masiv şi unit” la orice agresiune a Rusiei, anunță news.ro.

Potrivit The Guardian, Blinken a precizat că o cale diplomatică pentru soluţionarea crizei rămâne deschisă, dar ar fi nevoie de Moscova să detensioneze situaţia şi să se angajeze în discuţii de bună-credinţă.

"Secretarul de stat Antony J. Blinken a vorbit astăzi la telefon cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru a discuta despre preocupările acute şi comune că Rusia ar putea lua în considerare lansarea unei noi agresiuni militare împotriva Ucrainei în zilele următoare. Secretarul a precizat că o cale diplomatică pentru soluţionarea crizei rămâne deschisă, dar ar fi nevoie de Moscova să detensioneze situaţia şi să se angajeze în discuţii de bună-credinţă. El a reiterat că, dacă Moscova ar urma pe calea agresiunii şi va invada în continuare Ucraina, va avea ca rezultat un răspuns transatlantic hotărât, masiv şi unit", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Reuters susţine că Serghei Lavrov i-a transmis lui Blinken că SUA şi UE continuă să ignore propunerile Rusiei privind securitatea.

Lavrov a acuzat, de asemenea, SUA de o "campanie de propagandă" privind o posibilă agresiune rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.