Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNI în Marea Neagră: Avioane militare ruse au pus pe JAR echipajul unui distrugător american

avioane

Mai multe avioane militare ruse s-au apropiat de un distrugător al Marinei americane în Marea Neagră, pe 10 februarie, manevre considerate "nesigure şi neprofesioniste", a declarat marţi un oficial al SUA, citat de Reuters.

Ministerul rus al Apărării a negat existenţa unor astfel de incidente.

"Nu au fost incidente de niciun fel pe 10 februarie, legate de zboruri al avioanelor militare ruse în Marea Neagră, în apropierea distrugătorului Porter al Marinei SUA", au transmis agenţiile de ştiri ruse citând purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov.

Citește și: MOMENT ZERO în istorie: Ce i-a cerut Donald Trump lui Vladimir Putin

Dar căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar american în Europa, a menţionat trei incidente separate în care au fost implicate aeronave ruse şi distrugătorul american USS Porter.

Potrivit acestuia, un incident a implicat două avioane ruse Su-24, un altul - un avion Su-24, iar al treilea eveniment - un IL-38.

"USS Porter a interogat toate aeronavele şi nu a primit niciun răspuns", a spus Hernandez. "Astfel de incidente sunt îngrijorătoare deoarece pot conduce la accident sau eroare de calcul", a adăugat acesta.

Incidentele implicând Su-24 au fost considerate nesigure şi neprofesioniste de către ofiţerul aflat la comanda distrugătorului Porter din cauza vitezei lor ridicate şi a joasei altitudini, în timp ce IL-38 a zburat la o altitudine neobişnuit de mică, a spus Hernandez, anunță Agerpres.

Un alt oficial american, vorbind sub condiţia anonimatului, a spus că un Su-24 a venit la mai puţin de 200 de metri de USS Porter şi la o altitudine de circa 90 de metri.

În aprilie 2016, două avioane de război ruse au simulat un atac în apropierea unui distrugător american în Marea Baltică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.