Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni înaintea summitului G7. China acuză SUA de 'diplomație coercitivă': 'Ţări din întreaga lume au avut de suferit'

theweek.in
china sua

China a acuzat Statele Unite de "diplomaţie coercitivă", în timp ce reprezentanţi ai ţărilor celor mai industrializate (G7) îşi încep summitul vineri la Hiroshima, în Japonia, relatează DPA.

Se aşteaptă ca summitul G7 de trei zile să se concentreze asupra modului de abordare faţă de China şi pretenţiilor sale.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe chinez a susţinut, într-un lung raport, că SUA au o "istorie întunecată foarte dezonorantă în ceea ce priveşte diplomaţia coercitivă".

"Statele Unite sunt obişnuite să acuze alte ţări că folosesc statutul de putere, politicile coercitive şi constrângerea economică pentru a constrânge alte ţări să se supună şi să se angajeze în diplomaţie coercitivă, dar, de fapt, Statele Unite sunt instigatorul diplomaţiei coercitive", a declarat China.

"Drepturile de invenţie, drepturile de brevet şi drepturile de proprietate intelectuală ale diplomaţiei coercitive aparţin toate Statelor Unite", se arată în raport.

Potrivit Chinei, "diplomaţia coercitivă" este un "instrument standard" în setul de instrumente de politică externă ale Statelor Unite.

"Ţări din întreaga lume au avut de suferit, cu ţările în curs de dezvoltare suportând greul, şi nici măcar aliaţii şi partenerii SUA nu au fost cruţaţi", potrivit raportului

Cei care s-au angajat în "coerciţie, sancţiuni, agresiune, suprimarea altor ţări şi aducerea haosului în lume, îşi vor face singuri rău în cele din urmă", avertizează ministerul chinez, cerând "Statelor Unite să readucă în lume o ordine internaţională justă şi raţională".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.