Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Italia și Franța! 'Aroganța' lui Macron, denunțată: 'Noi îl invităm să termine cu insultele şi să-şi demonstreze generozitatea'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a denunţat cu tărie sâmbătă, cu 24 de ore înaintea unui mini-summit european asupra migraţiei care se anunţă exploziv, "aroganţa" preşedintelui francez Emmanuel Macron, transmite AFP, conform agerpres.ro

Enumerând cifrele sosirilor de migranţi în Italia şi care sunt costurile pentru această ţară, Salvini, care conduce şi partidul de extremă-dreapta Liga, a spus că se miră că această situaţie nu este considerată drept o problemă de "arogantul preşedinte francez". 

"Noi îl invităm să termine cu insultele şi să-şi demonstreze generozitatea cu fapte, deschizând numeroasele porturi franceze şi punând capăt respingerii femeilor, copiilor şi bărbaţilor la Ventimiglia", la frontiera între Franţa şi Italia, a declarat Salvini, citat de purtătoarea sa de cuvânt.

Explozie puternică în Germania - 24 de victime. Circumstanțele sunt neclare


"Dacă aroganţa franceză se gândeşte să transforme Italia într-o tabără de refugiaţi pentru întreaga Europă, plătind poate câţiva euro ca bacşiş, este pe un drum total greşit", a conchis el.

Cristian Preda pune paie pe foc după declarațiile lui Iohannis: 'Nu cumva PSD s-a pus în afara legii?' Europarlamentarul cere opinia unor juriști


Franţa şi Spania au propus crearea de centre închise în Europa pentru a gestiona migranţii din Mediterana. 

Nu este pentru prima dată când Salvini atacă Franţa şi pe preşedintele Macron, aminteşte AFP. El a denunţat printre altele "ipocrizia" Franţei după declaraţiile critice la adresa Italiei pentru refuzul său de a-şi deschide porturile recent pentru nava umanitară Aquarius. Vineri, Salvini i-a răspuns lui Macron după ce acesta a denunţat "lepra" naţionalistă din Europa. 

"Poate noi suntem populişti leproşi, dar eu lecţii primesc de la cei care îşi deschid porturile. Primiţi miile de migranţi şi după aceea vom vorbi din nou despre asta", i-a transmis Salvini preşedintelui francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.