Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Roma şi Budapesta pe tema migranţilor

Prim-ministrul italian atacă ţările central-europene că nu respectă normele comune ale UE, în timp ce el însuşi nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce recurg din apartenenţa la zona Schengen, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto miercuri pentru agenţia MTI, potrivit agerpres.

"Dacă Italia ar fi respectat regulile, ar fi fost mai puţină presiune migraţionistă asupra Uniunii Europene", a afirmat ministrul, reacţionând la comentarii făcute de premierul italian Matteo Renzi, care a declarat marţi la postul public Rai1 că Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia dau lecţii de morală, dar refuză să ajute.

Citeşte şi: Premierul Rusiei, EVACUAT de urgenţă dintr-o clădire din Moscova - FOTO/VIDEO

Renzi a ameninţat de asemenea că va bloca bugetul UE dacă statele central-europene refuză cotele obligatorii de refugiaţi.

Szijjarto l-a acuzat pe Renzi că "nu poate înţelege deloc situaţia", spunând că există reguli ce garantează ca fonduri ale UE să meargă la ţările central-europene.

Intrarea acestor ţări în UE a deschis pieţele către Europa de Vest, inclusiv pentru afacerile italiene, de unde acestea fac "profituri serioase", a notat Szijjarto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.