Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni intre SUA si Germania? Noile acuzatii de spionaj pun in pericol relatia dintre state

NSA

Autoritatile din Germania au lansat o investigatie intr-un nou dosar in care Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA e acuzata de spionaj.

Aceste informatii apar dupa ce, in iunie, acuzatiile conform carora NSA si-ar fi bagat nasul in telefonul mobil al cancelarului de la Berlin, Angela Merkel, nu au putut fi probate, aminteste Security Week.

Scandalul de spionaj SUA-Germania: Prima reactie a Angelei Merkel

De data aceasta, cotidianul german Der Spiegel informeaza ca procurorii au luat mai multe persoane in vizor pentru activitati de spionaj.

Se pare ca laptopul unui sef al unui departament al cancelariei germane era infestat cu un virus periculos, numite "Reign".

Malware-ul, de tip troian, permitea accesul la toate datele de pe dispozitiv si transferarea lor catre persoana care l-a instalat.

"Putem confirma ca exista o investigatie referitoare la un software malitios numit Reign", a precizat un purtator de cuvant al Procuraturii, care insa nu a vrut sa comenteze daca NSA e implicata in vreun el sau nu.

Relatiile dintre Germania si SUA au devenit tensionate in 2013, dupa ce Edward Snowden a publicat mai multe documente care arata ca spionajul NSA viza mai multe tari din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.