Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni la graniţa dintre Belarus şi Polonia - Prima reacție a Kremlinului

Agerpres
granita gard polonia belarus

Kremlinul s-a declarat preocupat marţi de evenimentele de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, unde se adună migranţi în încercarea de a ajunge pe teritoriul Uniunii Europene, şi i-a lăudat pe specialiştii belaruşi pentru ceea ce a calificat drept munca lor responsabilă, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a asigurat într-o conferinţă de presă că Moscova se află în strâns contact cu Minskul în legătură cu acest subiect şi a făcut apel la toate părţile să se comporte cu responsabilitate.

VIDEO / HARTĂ - Momente TENSIONATE la granița Poloniei: migranții au luat lopețile în mână și vor să rupă gardul


Luni, autorităţile poloneze au spus că mii de migranţi se adună în apropierea graniţei cu Belarus şi a acuzat Minskul că încearcă să declanşeze o confruntare majoră, determinând Uniunea Europeană să aducă în discuţie eventuale noi sancţiuni împotriva sa.

UE îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Polonia, Lituania şi Letonia, pe de altă parte. Această creştere a avut loc în urma adoptării de către Bruxelles a unor sancţiuni împotriva Belarusului după abuzurile contra drepturilor omului şi alegerile prezidenţiale din august anul trecut, contestate vehement de opoziţia belarusă şi de Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.