Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni maxime în lupta pentru Primăria Chișinău, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale din R.Moldova

vot moldova

Cetățenii din 384 de localități din Republica Moldova își aleg, duminică, primarii, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale, însă cea mai urmărită cursă este cea pentru Primăria Chișinău, între Andrei Nastase, candidatul Blocului "ACUM", și socialistul Ion Ceban.

Duninică, 3 noiembrie 2019, în Republica Moldova se desfășoară turul doi al alegerilor locale generale în 384 de localități, inclusiv în municipiul Chișinău, unde niciunul dintre candidații la funcția de primar nu a acumulat majoritatea simplă a voturilor la 20 octombrie 2019. În al doilea tur de scrutin participă primii doi candidați clasați în ordinea numărului de voturi. Va fi declarat ales candidatul care obține cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care vor participa la votare.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Cele peste 1040 de secții de votare vor fi deschise între orele 7.00 și 21.00.

Socialistul Ion Ceban şi candidatul Blocului "ACUM" Andrei Năstase luptă, azi, pentru fotoliul de primar al Capitalei. În data de 20 octombrie, când a avut loc primul tur, Ceban a strâns cele mai multe voturi, peste 40 la sută, iar Năstase a acumulat puțin peste 31 de procente.

Pentru prima dată din ultimii opt ani, un sondaj de tip exit-poll va fi efectuat în acest scrutin. Rezultatele exit-poll-ului vor fi făcute publice după închiderea secțiilor de votare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.