Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni pe axa R. Moldova – Rusia! Moscova reacționează: 'Aceste acțiuni nu vor rămâne fără răspuns'

gmfus.org
rusia moldova

Acțiunile „neprietenoase ale Chișinăului”, inclusiv expulzarea unui diplomat al Rusiei, „nu vor rămâne fără răspuns din partea Moscovei”, se precizează într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, informează TASS, relatează Rador Radio România.

Aceasta a subliniat despre decizia „neprietenoasă față de Rusia” luată de autoritățile moldovene la 19 martie. "Un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata. În plus, autoritățile țării au anunțat despre refuzul accesului în Republica Moldova al delegației ruse pentru a participe la cea de-a 34-a sesiune a conferinței regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite. Nations (FAO) pentru Europa, care va avea loc la Chișinău în perioada 14-17 mai" - a explicat diplomatul (mai multe despre acest caz, aici).

"Chișinăul abuzează deschis de statutul său de gazdă a evenimentelor ONU, ceea ce pune sub semnul întrebării capacitatea autorităților moldovene de a acționa în această calitate în viitor. Acțiunile Chișinăului nu vor rămâne fără răspuns al părţii ruse" - au spus surse din cadrul MAE rus.

"Aceste decizii fac parte din campania antirusă desfășurată de conducerea Republicii Moldova și reprezintă o nouă confirmare a politicii acesteia de distrugere completă a relațiilor ruso-moldovenești, care au rădăcini istorice adânci" - a continuat Zaharova. "Le considerăm și ca o reglare de conturi pentru faptul că cetăţenilor ruşi care locuiesc în Transnistria "li s-a dat posibilitate de a-şi exprima voinţa în cadrul alegerilor prezidenţiale din Federaţia Rusă".

Anunțul Moldovei

Anterior, în cursul zilei de marţi, Ministerul de Externe al Republicii Moldova şi-a exprimat protestul în legătură cu activitatea secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în Transnistria nerecunoscută și a declarat un angajat al Ambasadei Rusiei persona non grata.

La rândul său, ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a explicat că autoritățile ruse au primit un număr mare de solicitări din partea concetățenilor, care au solicitat asigurarea posibilităţii de a participa la alegeri.

El a menționat că sarcina oricărei misiuni diplomatice este de a ajuta la apărarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor săi. În luna august anul trecut, Guvernul pro-european din Republica Moldova a expulzat 45 de lucrători ai ambasadei ruse din țară pentru a-și reduce personalul la nivelul reprezentanței republicii la Moscova - 10 lucrători diplomatici și 15 persoane responsabile cu funcții administrative și tehnice. Expulzarea diplomaților a fost precedată de o serie de materiale publicate în mass-media și rețelele de socializare, în care diplomații ruși au fost acuzați de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.