Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni post-Brexit - Violențe în Irlanda de Nord. Au fost răniţi 27 de agenţi de poliţie

Operation World
Irlanda de Nord UK

Agenţi de poliţie din provincia britanică Irlanda de Nord au fost atacaţi, în cursul nopţii de duminică spre luni, în contextul amplificării tensiunilor din cauza prevederilor Acordului Brexit, care a generat controale la limita administrativă cu restul Marii Britanii, potrivit news.ro.

În ultimele trei nopţi, în mai multe zone din Irlanda de Nord au avut loc incidente violente care au vizat agenţi ai forţelor de ordine. În cursul nopţii de duminică spre luni, au fost atacaţi cu sticle incendiare şi cărămizi agenţi de poliţie, în comunităţile prounioniste Newtownabbey şi Carrickfergus, situate în comitatul Antrim.

Violenţele au izbucnit vineri seară, în zona Newtownabbey, la periferia oraşului Belfast, şi în Derry/Londonderry. În total, au fost răniţi 27 de agenţi de poliţie, conform cotidianului The Guardian şi postului Sky News.

Tensiunile s-au amplificat în Irlanda de Nord din cauza controalelor vamale impuse în virtutea unui protocol al Acordului Brexit la limita administrativă cu restul Marii Britanii. Starea de nemulţumire s-a accentuat în contextul în care autorităţile au decis să nu pună sub acuzare zeci de politicieni din cadrul partidului prorepublican Sinn Fein care au participat la o înmormântare în pofida restricţiilor antiepidemice. Partidele unioniste cer demisia directorului Poliţiei din Irlanda de Nord, Simon Byrne, argumentând că a pierdut încrederea comunităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.