Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile cresc în Mediterana de Est: Israelul a atacat Siria cu mai multe rachete

rachete israel iron dome

Lovituri aeriene israeliene au vizat marţi portul sirian Latakia, al doilea atac de acest gen în decembrie împotriva unei instalaţii strategice a ţării, a anunţat presa de stat siriană, citată de France Presse și Agerpres.

"În jurul orei 3:21, inamicul israelian a efectuat o agresiune aeriană cu mai multe rachete în direcţia Mediteranei (...) vizând terminalul de containere din portul Latakia", a declarat agenţia de presă siriană SANA, citând o sursă militară.

Atacul a provocat "pagube materiale importante" şi a provocat incendii, a adăugat agenţia.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene pe teritoriul sirian de când a izbucnit războiul civil acolo în 2011, vizând poziţii guvernamentale, precum şi forţe susţinute de Iran şi combatanţi ai Hezbollah.

Pe 7 decembrie, Israelul a lansat lovituri împotriva unui transport de arme iraniene în portul Latakia, situat în vestul Siriei conduse de preşedintele Bashar al-Assad, fără a provoca victime.

A fost primul atac asupra acestui port de la începutul războiului, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul în Marea Britanie şi care dispune de o reţea vastă de surse în ţara aflată în război.

Rachetele israeliene au vizat "direct un transport de arme iraniene în terminalul de containere" din interiorul portului, ceea ce a provocat "explozii violente şi pagube materiale consecutive, fără a face victime", potrivit OSDO.

Acest bombardament a incendiat "un număr de containere comerciale", fără a provoca victime, a declarat SANA, făcând referire la "răspunsul apărării noastre antiaeriene".

Israelul comentează rareori loviturile împotriva vecinului său din nord, dar a declarat în repetate rânduri că nu va permite inamicului său Iranul să-şi extindă influenţa în Siria.

Iranul, considerat principalul aliat regional al regimului sirian, a oferit asistenţă politică, economică şi militară Damascului de la începutul conflictului în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.