Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile cresc între saudiți și americani după rezoluțiile dure ale Senatului SUA în Cazul jurnalistului asasinat

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Arabia Saudită a condamnat luni "ingerințele" americane după ce Senatul Statelor Unite a adoptat două rezoluții critice la adresa Riadului, una făcând referire la războiul din Yemen, iar a doua atribuind prințului-moștenitor Mohammed bin Salman responsabilitatea pentru uciderea lui Jamal Khashog, conform mediafax.

Ministerul de Externe de la Riad a comunicat că acțiunea Washingtonului reprezintă o "ingerință evidentă în afacerile interne" ale Arabiei Saudite și se bazează pe "alegații neadevărate", relatează agenția de știri Dpa.

Citește și: Draftul acuzării lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este redactat de PSD în proporție de 85% - surse

Rezoluțiile, adoptate joi de Senatul american, sunt mai degrabă simbolice și cel mai probabil nu vor deveni acte legislative, însă reprezintă un avertisment pentru președintele SUA, Donald Trump, privind nemulțumirea congresmenilor față de politicile americane.

Asasinarea disidentului saudit Jamal Khashoggi în incinta consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul a fost "o crimă deplorabilă care nu reprezintă politicile și nici instituțiile Regatului" saudit, se mai arată în comunicat.

Arabia Saudită "respinge categoric orice ingerință în afacerile sale interne, orice și toate acuzațiile (...) care denotă lipsă de respect față conducerea sa (...) și orice tentativă de a submina suveranitatea sau de a diminua poziția sa", subliniază MAE saudit.

Senatorii americani au votat joi o rezoluţie prin care cer Administrației Trump să pună capăt asistenței acordate Arabiei Saudite pentru războiul din Yemen și o altă rezoluție în care prinţul moştenitor saudit este acuzat în mod direct de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.