Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz avertizează China să nu trimită arme în Rusia: 'Mesajul meu este clar'

ahram.org.eg
olaf scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut joi Chinei să nu trimită arme pentru a ajuta războiul Rusiei în Ucraina și a cerut în schimb Beijingului să exercite presiuni asupra Moscovei pentru a-și retrage forțele, informează Mediafax.

Într-un discurs adresat Parlamentului german, Scholz a declarat că este dezamăgitor că Beijingul s-a abținut de la condamnarea invaziei ruse, deși a salutat eforturile sale de dezescaladare nucleară.

"Mesajul meu către Beijing este clar: Folosiți-vă influența la Moscova pentru a cere retragerea trupelor ruse", a spus el: „Și nu oferiți arme agresorului rus”.

Afirmațiile lui Scholz au subliniat modul în care răspunsul internațional la războiul din Ucraina a evidențiat diviziunile globale, China și India abținându-se de la condamnarea invaziei ruse.

Statele Unite se gândesc la posibilitatea de a impune noi sancțiuni Chinei dacă Beijingul oferă sprijin militar Rusiei, au declarat surse pentru Reuters săptămâna aceasta. Consultările se află încă într-un stadiu preliminar.

De cealaltă parte, China a emis un document în 12 de puncte care solicită o încetare a focului, care a fost întâmpinată cu scepticism în Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.