Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile din Gaza trec Oceanul: Un important grup musulman din SUA a fost amenințat cu moartea

beneficialstatebank.com
musulmani sua

Consiliul pentru Relaţiile Americano-Islamice (CAIR) a schimbat locul banchetului anual programat sâmbătă, după ce un hotel a anulat organizarea evenimentului din cauza ameninţărilor, informează Reuters, conform Agerpres.

CAIR, una din cele mai importante organizaţii pentru drepturile civile ale musulmanilor din SUA, a anunţat că hotelul Marriott Crystal Gateway din Arlington, statul Virginia, care i-a găzduit reuniunile anuale timp de peste un deceniu, a primit ameninţări telefonice anonime.

Cei care au sunat "au ameninţat că vor pune bombe în parcarea acoperită a hotelului, că vor îi ucide anumiţi angajaţi ai hotelului în casele lor şi că vor lua cu asalt hotelul ca în atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA dacă evenimentele continuă", a comunicat joi seara organizaţia musulmană.

Banchetul va avea loc într-un alt loc, care este securizat şi nu a fost dezvăluit.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a declarat joi că Departamentul Justiţiei monitorizează ameninţările tot mai numeroase la adresa comunităţilor evreieşti, arabe şi musulmane din SUA, legate de războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza.

Preşedintele american Joe Biden le-a cerut în aceeaşi seară compatrioţilor săi să respingă islamofobia şi antisemitismul. "Toţi sunteţi America", a spus el într-un mesaj din Biroul Oval al Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.