Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile dintre Arabia Saudită și SUA escaladează în cazul dispariției jurnalistului saudit: Statele Unite, amenințate cu represalii în cazul unor sancțiuni

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Arabia Saudită a ameninţat duminică SUA cu represalii dacă Washingtonul o va sancţiona în urma dispariţiei jurnalistului şi disidentului saudit Jamal Khashoggi, care nu a mai fost văzut din data de 2 octombrie, când a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

'Regatul (Arabiei Saudite) respinge total orice ameninţare sau tentativă de a-l slăbi, indiferent că ea vine prin ameninţări cu impunerea de sancţiuni ori prin presiune politică', a declarat, sub acoperirea anonimatului, un înalt responsabil saudit, citat de agenţia oficială SPA.

Citește și Forumul Judecătorilor critică OUG lui Tudorel Toader privind legile justiției:Ministrul, cvasi-monopol în ceea ce priveşte numirea/revocarea șefilor de parchete

Reacţia survine declaraţiei date sâmbătă de Donald Trump, care a ameninţat Arabia Saudită cu o 'pedeapsă severă' dacă se va dovedi că jurnalistul Khashoggi a fost asasinat la ordinul autorităţilor de la Riad.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad, nu a mai fost văzut de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o cetăţeană turcă.

Autorităţile turce afirmă că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul susţine contrariul.

Turcia a anunţat joi că Arabia Saudită a fost de acord cu formarea unui grup de lucru comun pentru a ancheta cazul, inclusiv pentru efectuarea unei percheziţii în consulat, dar sâmbătă ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că saudiţii încă nu cooperează deplin şi nu au permis deocamdată intrarea anchetatorilor turci în clădirea consulatului.

Potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului turc Sabah, anchetatorii turci ar fi descoperit înregistrări făcute de Jamal Khashoggi cu ceasul său Apple, care ar sugera că el a fost torturat şi ucis. Doi oficiali turci au declarat anterior pentru Reuters că Jamal Khashoggi purta un ceas negru Apple când a intrat în consulat şi că dispozitivul era conectat cu telefonul mobil lăsat afară, informaţii neconfirmate deocamdată de vreo altă sursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.