Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile escaladează! China răspunde dur la deciziile SUA - a ordonat închiderea unui consulat american important strategic

Xinhua
China parlament

China a ordonat închiderea consulatului american din oraşul Chengdu, aflat în sud-vestul ţării, ca răspuns la deciziile SUA, după ce tensiunile între cele două ţări s-au amplificat, scrie BBC, conform news.ro.

Oficialii chinezi au spus că acţiunea este „un răspuns necesar” dat SUA, care au ordonat Chinei săptămâna aceasta să închidă consulatul din Houston.

Secretarul de stat Mike Pompeo a spus că decizia Statelor Unite a fost luată pentru că Beijingul „fura” proprietate intelectuală.

Închiderea a fost „un răspuns legitim şi necesar la acţiunile nejustificate ale Statelor Unite”, a spus ministrul chinez de Externe într-un comunicat.

„Situaţia actuală dintre China şi Statele Unite este ceva ce China nu vrea să vadă, iar SUA poartă toată responsabilitatea pentru asta”.

Consulatul SUA din Chengdu, care a fost inaugurat în 1985 şi care are o echipă de 200 de membri, este important strategic datorită apropierii de Tibet.

Avertisment sumbru făcut de un expert în sănătate publică: 'Vom ajunge la 2000 de cazuri pe zi. Este irațional ce face Guvernul!'

Săptămâna aceasta, guvernul SUA a informat China că, până la finalul săptămânii, trebuie să îşi închidă consulatul din Houston (Texas).

Pompeo a spus că Partidul Comunist Chinez nu doar „fură proprietate intelectuală americană, dar şi europeană... ceea ce afectează sute de mii de locuri de muncă”.

Consulatul chinez din Houston este unul dintre cele cinci existente în SUA, împreună cu ambasada din Washington DC. Nu este clar de ce a fost ales acesta.

China a reacţionat furios şi a ameninţat că va „reacţiona cu măsuri ferme”, iar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a spus că mptivele date de SUA sunt „incredibil de ridicole”.

Administraţia Trump a confruntat în mod repetat Beijingul privind comerţul şi pandemia de Covid-19, dar şi legat de noua lege a securităţii naţionale impuse în Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.