Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile escaladează: Hezbollah a doborât o dronă israeliană

South Front
Hezbollah

Hezbollah a anunţat sâmbătă seară că a doborât în cursul după-amiezii o dronă care survola Libanul de Sud, în contextul tensiunilor dintre Liban şi Israel intensificate în ultimele luni, potrivit L'Orient Le Jour, scrie news.ro.

"Rezistenţa islamică a doborât sâmbătă după-amiază o dronă israeliană care a încălcat spaţiul aerian libanez în apropiere de satul Aïta al-Chaab şi aparatul este acum în mâinile mujahedinilor din rezistenţa islamică", a anunţat mişcarea condusă de Hassan Nasrallah, într-un scurt comunicat.

Pe Twitter, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a confirmat prăbuşirea unei drone israeliene, dar nu a atribuit-o Hezbollahului. "Astăzi, în timpul operaţiunilor unei forţe militare de la frontiera cu Libanul, o dronă militară a căzut pe teritoriul libanez. Nu există temeri cu privire la scurgeri de informaţii", a scris responsabilul militar israelian.

Fost ministru al Educației, 'oripilat' de regulile sanitare impuse în școli: 'Basculează responsabilitatea pe părinţi'

La sfârşitul lui iulie, Israelul a efectuat tiruri de artilerie în zona frontalieră, ca represalii, potrivit Statului evreu, a unei tentative de infiltrare a "teroriştilor" pe teritoriul său de Hezbollah, ceea ce mişcarea a dezminţit.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hezbollah că "se joacă cu focul" după tentativa imputată partidului şiit, atunci când autorităţile libaneze au condamnat o "escaladă militară periculoasă".

Armata iseraeliană a doborât la 7 august o dronă care a traversat frontiera cu Libanul în regiunea Muntele Hermon, sit strategic, situat între Israel, Liban şi Siria. Pe 10 august, armata israeliană a anunţat că şi-a redus forţele de-a lungul frontierei cu Libanul şi Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.