Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile escaladează între Rusia și Polonia! Ambasadorul Serghei Andreiev a refuzat convocarea oficială: 'Am estimat că este absurd să discut fără probe'

polonia rusia

Ambasadorul Rusiei în Polonia Serghei Andreiev a ignorat luni o convocare oficială, în urma încălcării spaţiului aerian polonez de către o rachetă rusească, şi consideră că este ”absurd” să discute despre acest lucru din cauza lipsei de ”probe”, relatează AFP, conform news.ro.

Armata poloneză a lansat duminică o alertă cu privire la faptul că o rachetă de croazieră rusească - lansată împotriva unor oraşe situate în vestul Ucrainei - a încălcat spaţiul aerian polonez - timp de 40 de secunde.

Ea a precizat că proiectilul a fost urmărit de radare militare pe tot timpul zborului.

Serghei Andreiev nu s-a prezentat azi (luni) la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru a prezenta explicaţii cu privire la incidentul rachetei de croazieră ruse care a încălcat spaţiul aerian polonez la 24 martie”, a declarat luni presei un purtător de cuvânt al ministerului polonez, Pawel Wronski.

”Ne întrebăm dacă ambasadorul dă (astfel) curs instrucţiunilor Ministerului Afacerilor de Externe de la Moscova şi dacă este în măsură să reprezinte în mod corect interesele Federaţiei ruse la Varşovia”, a declarat purtătorul de cuvânt.

El dă asigurări că o notă diplomatică prin care se cer explicaţii ”va fi transmisă Ministerului rus al Afacerilor Externe pe altă cale”.

”PROBE”

Întrebat despre motivele absenţei sale, Serghei Andreiev a declarat agenţiei ruse de stat de ştiri RIA Novosti că ”nu a primit un răspuns clar” când a întrebat dacă Polonia ”are intenţia să ne furnizeze probe ale acestor acuzaţii”.

”Am estimat că este absurd să discut despre acest subiect fără să mi se furnizeze probe şi am refuzat să mă duc la (sediul) Ministerului polonez al Afacerilor Externe”, a declarat el.

Potrivit ambasadorului, Moscova aşteaptă în continuare probe poloneze cu privire la faptul că o pretinsă rachetă de croazieră rusească a pătruns în spaţiul aerian polonez la 29 decembrie anul trecut”.

Polonia a semnalat în decembrie faptul că o rachetă rusească a păruns în spaţiul său aerian, timp de câteva minute, către Ucraina.

Cu un an mai înainte, în decembrie 2022, altă rachetă rusească de croazieră, de tip KH-55, care poate transporta focoase nucleare, a căzut în Polonia, însă fragmente ale acesteia au fost găsite abia în aprilie 2023 de către un trecător, în apropiere de Pădurea Bydgoszcz (nord), la aproximativ 500 de kilometri de frontiera de est a acestui stat membru NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.