Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile mocnesc în PSD - Disidenții, întâlnire de ULTIMĂ ORĂ înainte de ședința cu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
disidenti psd firea stanescu tutuianu

O parte din contestatarii președintelui PSD, Liviu Dragnea, s-au reunit, luni, la Parlament, într-o ședință în format restrâns înainte de reuniunea Biroului Permanent Național al partidului, în timp ce Liviu Dragnea discută în biroul său cu o parte dintre susținătorii săi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu și președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, discută, la ora transmiterii acestei știri, în Parlament, într-un birou apropiat de sala de ședințe în care se va desfășura, de la 11.30, ședința BPN al PSD.

Cei patru sunt fie semnatari, fie susținători publici ai scrisorii în care s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD.

La întâlnirea contestatarilor lui Dragnea participă și președintele organizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea, care la CExN de vineri s-a abținut la votul de încredere acordat pentru președintele partidului.

Gabriela Firea, critici pentru social-democrații care nu și-au mai asumat cererea de demisie a lui L. Dragnea: Înainte de orice, trebuie să fim demni

În paralel, președintele PSD Liviu Dragnea discută în biroul său de președinte al Camerei Deputaților cu vicepreședintele PSD Marian Oprișan, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, și liderul PSD din Camera Deputaților, Vasile Suciu.

Biroul Permanent Național al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.30 la Parlament, în prima ședință după ce în CEx al PSD a fost dat vot de încredere lui Liviu Dragnea, potrivit unui anunț oficial al formațiunii.

La BPN al PSD va participa și premierul Viorica Dăncilă care este și președinte executiv al partidului, dar și contestatarii liderului social-democrat, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La ședința de luni a Biroului Permanent Național al PSD vor fi prezenți și social-democrații care au inițiat și semnat declarația prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului, cum ar fi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, primarul sectorului 3 Robert Negoiță sau secretarul general al PSD, Marian Neacșu, au precizat sursele politice, pentru MEDIAFAX.

Aceleași surse au adăugat că subiectul dezbaterii în ședința BPN al PSD de luni va fi referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie.

În contextul referendumului, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, la finalul ședinței CEx de vineri seară, că discuțiile și acțiunile legate de o remaniere guvernamentală a miniștrilor din Cabinetului Dăncilă vor fi amânate după data de 7 octombrie.

"În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că este bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis după referendum. Oricum, doamna prim-ministru începuse o evaluare miniştrilor, care este în desfăşurare şi după referendum vom avea un Comitet Executiv Naţional, care va hotărî cine din partea Partidului Social sau pe locurile Partidului Social Democrat cine va mai rămâne în Guvern, cine nu", a declarat Dragnea, vineri seară, la încheierea şedinţei CExN.

Liderul PSD a adăugat că de acum încolo o calitate obligatorie a fiecărui ministru din Guvernul Dăncilă va fi "buna comunicare", lucru care va fi o condiție pentru rămânerea în Executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.