Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile sunt în creștere în Cisiordania după ce Israelul a anunțat reducerea furnizării de energie către localitățile din zona ocupată

www.reuters.com
scandal Cisiordania

Compania israeliană de electricitate reduce ”curentul în anumite localităţi din Cisiordania” ocupată, din cauza unor datorii în valoare de 440 de milioane de euro, relatează AFP, potrivit news.ro.

Această societate israeliană publică furnizează electricitate companiei palestiniene din Ierusalimul de Est, care o distribuie în Cisirdania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Compania israeliană a anunţat ”neefectuarea unor plăţi (în valoare de) 1,7 miliarde de shekeli (440 de milioane de euro) din partea companiei palestiniene.

Începând de la 22 septembrie, ”compania de electricitate va reduce curentul în anumite localităţi din Cisiordania, din cauza datoriei Companiei Ierusalimului de Est”, a precizat duminică întreprinderea israeliană.

Citește și: Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

Ea precizează că nu a găsit ”nicio” altă soluţie pentru a fi plătită, însă Autoritatea Palestiniană a denunţat un ”şantaj” al autorităţilor israeliene.

”Guvernul (israelian) de ocupaţie caută, prin acest sancţiuni şi exploatând electricitatea neplătită, să exercite presiuni asupra Guvernului palestinian, pentru ca acesta să accepte un acord care nu respectă drepturile palestinienilor” şi care prevede ”creşterea preţurilor”, a denunţat într-un comunicat directorul Autorităţii Palestiniene a Energiei Zafer Melhem.

Compania palestiniană a precizat că alimentarea cu electricitate urmează să fie întreruptă două ore pe zi în anumite zone ale Cisiordaniei ocupate, potrivit unui calndar prevăzut până la jumătatea lui octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.