Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativă de atac cu drone în Rostov, sediul comandamentului operațiunii ruse din Ucraina

drona MQ-9

O tentativă de atac terorist cu drone kamikaze a avut loc duminică dimineaţă în regiunea Rostov, a anunţat Vasili Golubev, guvernatorul regiunii aflate la graniţa cu Ucraina, în al cărei principal oraş, Rostov pe Don, se află comandamentul operaţiunii militare lansate de Rusia în Ucraina, relatează TASS.

"O tentativă de atac terorist cu drone kamikaze a avut loc în regiunea noastră în această dimineaţă devreme", a declarat el. Golubev a precizat că dronele au fost bruiate electronic, iar forţele de apărare aeriană nu au fost folosite din cauza dimensiunilor reduse ale ţintei, conform news.ro

Potrivit guvernatorului, o dronă a căzut la un kilometru la nord de Novoşahtinsk, iar alte două - pe teritoriul unei unităţi militare din Kamensk.

Nu s-au înregistrat victime sau pagube în urma doborârii dronelor, a precizat Golubev.

Regiunea Rostov are graniţe administrative cu regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, controlate de Rusia în estul Ucrainei. Sediul central al Districtului Militar Sud, care este responsabil pentru operaţiunea militară din Ucriana, se află, de asemenea, în Rostov pe Don, principalul oraş al regiunii.

 

Duminică dimineaţă, autorităţile ruse au raportat atacuri cu drone şi în Moscova şi în regiunea Kursk.

O dronă care zbura spre Moscova a fost anihilată prin bruiaj electronic şi a căzut într-o zonă pustie din apropierea Moscovei. În Kursk, o dronă a atacat o clădire a unei gări, iar cinci persoane au fost rănite uşor de cioburile de sticlă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.