Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativă de atentat terorist în Italia - Membru al reţelei SI care voia să contamineze surse de apă potabilă a fost arestat

robinet, apa

Un presupus membru al reţelei teroriste Stat Islamic care intenţiona să comită un atentat prin contaminarea surselor de apă potabilă a fost arestat preventiv pe Insula Sardinia, afirmă surse citate de presa italiană, conform mediafax.

Individul în vârstă de 38 de ani, libanez de origine palestiniană, a fost arestat în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în orăşelul Macomer (Sardinia). Bărbatul, suspectat de apartenenţă la reţeaua teroristă Stat Islamic, este acuzat că intenţiona să utilizeze substanţe toxice pentru contaminarea surselor de apă potabilă, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene citate de publicaţiile Unione Sarda şi La Stampa.

Operaţiunea de securitate a fost efectuată de agenţi ai Direcţiei de investigaţii generale şi speciale (DIGOS) şi de Serviciul antiterorist din Roma.

Autorităţile italiene au aflat de acest plan terorist prin interceptarea comunicaţiilor suspectului. Anchetatorii încearcă să afle dacă militantul islamist are complici implicaţi în planificarea atentatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.