Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativă de fraudă halucinantă în India: Un bărbat a încercat să vândă online cea mai mare statuie din lume 'în scop caritabil'

Poliția din India a cercetează cazul unui unui infractor online care a încercat să vândă cea mai mare statuie din lume pentru 4 miliarde de dolari, susținând că încasările vor fi folosite pentru a ajuta guvernul din statul Gujarat să finanțeze lupta împotriva coronavirusului, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Monumentul, cunoscut drept Statuia Unității, are de două ori înălțimea Statuii Libertății din New York. Poliția spune că numărul infracțiunilor informatice a crescut de la declanșarea carantinei.

Escrocheriile variază de la reîncărcări de telefoane până la oferte de abonamente Netflix, gratuite, oficialii ministerului federal de intene spunând că în ultimele patru săptămâni s-a înregistrat o creștere de 86% a criminalității informatice.

Citește și: COVID-19 se transmite prin aerul respirat? Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

Escrocii au creat, de exemplu, o versiune falsă a unei interfețe de plată, care seamănă cu originalul, și peste 8.300 persoane au donat mii de dolari în conturi false.

Poliția a înregistrat și oferte false conform cărora serviciul de telecomunicații Jio și serviciul de streaming Netflix ofereau servicii cu preț redus, într-o perioadă în care peste 1,3 miliarde de oameni au fost obligați să rămână în case timp de 21 de zile pentru a preveni răspândirea coronavirusului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.