Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu anunţă o şedinţă de guvern comună româno-bulgară: Se va vorbi despre problema interconectivităţii

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat luni că, în cursul acestui an, va avea loc o şedinţă de guvern comună româno-bulgară, în cadrul căreia problema interconectivităţii va fi una dintre temele principale. "În cursul acestui an, va avea loc o şedinţă de guvern comună româno-bulgară şi problema interconectivităţii va fi una din temele principale, că e vorba de poduri, de hidrocentrale în plus, de autostrăzi, (...) conducte petroliere, de gaze şi aşa mai departe", a declarat ministrul român al Afacerilor Externe într-o conferinţă de presă comună cu viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva, şi cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Elene, Nikos Kotzias, anunţă Agerpres.

Conferinţa a avut loc la finalul reuniunii la nivelul miniştrilor de Externe a Trilateralei România-Bulgaria-Grecia.

Totodată, ministrul Meleşcanu a spus că în următoarea perioadă va avea loc o întâlnire cvadrilaterală, între Guvernele Bulgariei, României, Greciei şi Serbiei.

"Foarte curând, probabil în mai puţin de o lună, va avea loc şi o întâlnire cvadrilaterală, între Guvernele Bulgariei, României, Greciei şi Serbiei. Şi cu această ocazie, temele principale vor fi cele legate de interconectivitate la nivelul Balcanilor. Din punctul nostru de vedere, există această dorinţă şi, în general, traficul nu prezintă probleme deosebite decât în perioadele de mare sărbătoare sau în perioada de concediu şi una din soluţii este şi modernizarea sau construirea unui al doilea pod la Giurgiu-Ruse", a mai spus Meleşcanu, răspunzând unei întrebări referitoare la necesitatea dezvoltării sistemului de transport între Bulgaria şi România.

În cadrul conferinţei de presă, ministrul Meleşcanu a răspuns şi la o întrebare referitoare la faptul că în viitor alocarea fondurilor europene ar putea fi influenţată de anumite criterii care vizează respectarea regulilor privind statul de drept.

În acest context, Meleşcanu a reiterat faptul că nu există nicio legătură între regulile privind statul de drept şi acordarea de fonduri ale UE.

"Nu există nicio legătură juridică între regulile privind statul de drept şi acordarea de fonduri ale Uniunii Europene. Fondurile europene de coeziune şi pentru politica agricolă comună sunt o expresie a principiului solidarităţii, care stă la baza Uniunii Europene. Deci, din punctul nostru de vedere, aceasta este situaţia, însă în acelaşi timp e adevărat că se discută şi despre posibilitatea unei relaţii între acordarea de fonduri şi funcţionarea statului de drept (....) Dacă se va ajunge la o discuţie privind stabilirea unor criterii, ele trebuie să fie criterii obiective, care să fie aplicabile tuturor statelor. (...) Dacă se ajunge la asemenea criterii, ele trebuie să fie folosite pentru a se acorda unor state subvenţii mai mari, şi nu a se tăia nimănui din subvenţiile respective", a mai afirmat Meleşcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.