Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, întâlnire cu preşedintele Parlamentului muntenegrean

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ivan Brajovic, informează un comunicat transmis Agerpres. Potrivit sursei citate, ministrul Teodor Meleşcanu a transmis felicitări preşedintelui Parlamentului muntenegrean pentru succesul înregistrat prin recenta aderare la NATO, efort susţinut puternic inclusiv la nivelul legislativului de la Podgoriţa.

El a reconfirmat sprijinul acordat de România parcursului european al Muntenegrului, inclusiv la nivel parlamentar, remarcând totodată progresele notabile realizate în ultima perioadă în negocierile de aderare la UE. Meleşcanu a transmis şi întreaga disponibilitate a Parlamentului României de a acorda sprijin Muntenegrului pe calea integrării europene. "Demnitarul român a susţinut importanţa deosebită acordată de Uniunea Europeană înregistrării de progrese tangibile în domeniile importante ale negocierilor cu UE şi a afirmat că fără statele din regiune proiectul european este incomplet. În context, a arătat importanţa dialogului politic şi a asigurării implementării reformelor din perspectiva statutului deţinut de Muntenegru - cel mai avansat stat din regiune în procesul de negociere cu UE", se arată în comunicat.

În cadrul întrevederii, ministrul român a subliniat importanţa contribuţiei active a tuturor actorilor politici şi civili relevanţi din societatea muntenegreană la realizarea prin dialog a unei baze politice cât mai largi de susţinere care să permită avansarea ţării în parcursul său european. "O astfel de abordare, cu participarea tuturor forţelor politice, este de natură să asigure şi un proces legislativ eficient", se menţionează în comunicat. Cei doi demnitari au examinat şi aspecte privind evoluţiile regionale, fiind subliniată necesitatea sprijinirii pe mai departe a procesului integrării europene a Balcanilor de Vest, pe baza meritelor proprii. În acest context, a fost evidenţiată, de ambele părţi, contribuţia dimensiunii parlamentare la pregătirea statelor vizate de procesul de extindere în vederea îndeplinirii criteriilor necesare pentru aderarea la UE, precizează MAE. Ministrul român de Externe efectuează o vizită oficială în Muntenegru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.