Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici ajunge guvernator al României într-o bancă internațională

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, va fi guvernatorul României în consiliul Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură, potrivit unei hotărâri de guvern aflată pe ordinea de zi de miercuri a Executivului.

România a aderat în 2017 la Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură. Instituția bancară cu sediul la Beijing poate furniza finantare oricarui membru sau entitatilor de pe teritoriul membrilor sai. Printre tarile europene membre ale AIIB se mai numara Franta, Germania, Marea Britanie, Olanda si Polonia.

„Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură este ministrul finanțelor publice, iar guvernatorul supleant este o persoană desemnată de ministrul finanțelor publice”, prevede hotărârea de guvern care merge spre aprobare în ședința de miercuri a Executivului.

Potrivit Guvernului, decizia a fost luată după consultarea BNR.

Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură are un Consiliu al guvernatorilor, un Consiliu de administrație, un Președinte, unul sau mai mulți Vicepreședinți și alți membri de conducere și angajați considerați necesari. Fiecare stat membru este reprezentat în Consiliul guvernatorilor și desemnează în acest sens un Guvernator și un Guvernator supleant.  Guvernator și Guvernator supleant va rămâne în funcție până la revocarea sa de membrul care l-a desemnat.

La fiecare din adunările sale anuale, Consiliul guvernatorilor va alege pe unul dintre Guvernatori ca Președinte, urmând ca acesta să dețină mandatul până la alegerea următorului Președinte.

Citește și: Victor Ponta se rupe greu de PSD .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.