Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici îi taxează pe Iohannis şi Cîţu: Cum s-a ajuns de la 3065 de paturi la ATI în octombrie, la 1600 în martie

teodorovici

Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, taxează actuala guvernare din cauza declaraţiilor contradictorii pe tema capacităţii de tratare la terapie intensivă. Teodorovici nu o uită nici pe Turcan, ministrul Muncii, care vorbeşte despre reducerea sporurilor în sistemul de sănătătate, în timp ce poartă haine de mii de euro.

"Suntem tot mai ”bine”?

Azi, în România, s-au înregistrat 1324 de pacienți internați la ATI, iar sistemul e deja blocat, mulți pacienți așteptând pe holuri eliberarea unui loc la ATI... Iar Iohannis ne spunea anul trecut, mai exact, în 27 octombrie 2020, că avem 3065 de paturi la ATI ...?

În aceste condiții, singura soluție a lui Cîțu este "să facem o inspecție în fiecare spital zilnic”, probabil, ca să nu le ducă cineva acasă... Mai spune și că este ”sigur că vom ajunge la 1.600 de paturi în curând". Oare nu trebuia ca deja de 1 an, de când a început pandemia și `mnealui e la guvernare, să se preocupe de creșterea numărului real de locuri la ATI⁉️ Oare inspecțiile le (mai) lipsesc de ”pe cap” celor care lucrează la ATI⁉️ Și oare ce s-a întâmplat cu cele 3065 de paturi de ATI anunțate de Iohannis toamna trecută, dacă acum, ”guvernul meu” se chinuie să ajungă abia la 1600? Or fi fost 3065 de paturi ”de campanie”? Campanie electorală, bineînțeles!

Și ca guvernarea ”guvernului meu” să fie” perfectă”, chiar ”fantastikă”, madame Turcan ne-a comunicat ieri, în timp ce purta o haină de peste 1000 de Euro (!), că sporurile care există ”în primul rând, în sistemul de sănătate și în sistemul de justiție”, ”ar trebui reevaluate”, căci ”sunt categorii ocupaționale pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult.” Așadar, inclusiv personalul medical de la ATI câștigă prea mult, în opinia madamei!

În concluzie: cu ”guvernul meu” ne merge tot mai ”bine”! Doamne ajută!", scrie fostul ministru al Finanţelor, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 27 octombrie 2020, după o ședință de lucru de la Cotroceni la care au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vicepreședintele Societății Române de ATI, Dorel Săndesc, și șeful Secției ATI I, de la spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București, Dan Corneci, că în România sunt în acest moment 3.065 de paturi ATI, iar capacitatea sistemul sanitar va crește pe viitor prin accesarea de fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.