Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici, întrebat despre o candidatură la europarlamentare: Categoric nu mă interesează

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, duminică, întrebat despre o posibilă candidatură la europarlamentare, că nu este interesat de niciun fel de poziție în afara țării, precizând că nu îl interesează „nici funcțiile bine remunerate” în străinătate.

Citește și: Cum votează românii pe regiuni și în funcție de rural/urban. PSD conduce autoritar în Muntenia și Moldova. PNL adjudecă Ardealul/ INFOGRAFIE

„Categoric nu. Nici nu m-a interesat în cele două mandate precedente și nici astăzi. Am văzut tot felul de speculații. Categoric nu, nu mă interesează. Niciun fel de poziție în afara țării nu mă interesează”, a afirmat Eugen Teodorovici, duminică la Antena 3, chestionat dacă ar fi interesat de poziția de europarlamentar.

Acesta a amintit și de un episod din octombrie 2012, când premierul de la acea vreme i-a propus să fie consilier la Curtea de Conturi, o funcție plătită cu 18.000 de euro pe lună, post pe care Teodorovici spune că l-a refuzat.

„Am spus-o clar că ce am învățat în acești ani de zile vreau să las și să pun la dispoziția acestei țări. Știu că unii duc în derizoriu această abordare. Uite că sunt și oameni care au o astfel de abordare. Nu mă interesează nici funcțiile bine remunerate în afara țării, că sunt. De exemplu la Curtea de Conturi în 2012, când am fost propus de fostul premierul Victor Ponta și am refuzat. Octombrie 2012, consilier de conturi la Curtea de Conturi. Șase ani de zile, titlul de ambasador, 18.000 euro pe lună. Și am spus «nu». Și m-a întrebat Victor «tu ești nebun? De ce? Toată lumea insistă să meargă». Și i-am spus «rămân să facem treabă în țara asta». Și a zis «ăsta e nebun. Toată lumea se chinuie să meargă, ăsta să rămână acasă». Asta este abordarea mea. Vrea să creadă lumea? Bine, nu. O să vedem la pensie”, a conchis Orlando Teodorovici.

Până acum și-au anunțat intenția unei candidaturi la europarlamentare social-democrații Claudiu Manda, Rovana Plumb și Victor Negrescu.

Întrebată dacă va deschide lista PSD la europarlamentare, Rovana Plumb a declarat că nu a fost luată o decizie în partid referitoare la acest subiect.

Lista PSD la europarlamentare va fi finalizată undeva în jurul datei de 15 martie, a anunțat Lia Olguța Vasilescu afirma, la începutul acestei luni. Aceasta a adăugat că PSD și ALDE vor merge categoric pe liste separate la alegerile europarlamantare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.