Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici acuză 'minciuni' în spațiul public: Nu impozităm sumele trimise în țară de români

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici gest

Peste un milion de români s-au înscris în Spațiul Privat Virtual (SPV), a anunțat joi ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, care a infirmat informația că instrumentul va fi folosit pentru monitorizarea românilor din străinătate.

Citește și: SURSE - Tăriceanu negociază cu PSD eliminarea lui Meleșcanu .

„Peste un milion de români s-au înscris, este un număr foarte mare dacă ținem cont la începutul anului 2018 cred că erau sub 250.000 de români în acest sistem. Este practic o propunere pentru cei care trăiesc în afara țării de a folosi astfel de sistem, de a se înrola în acest sistem, dacă doresc, în mod opțional, și dacă acest lucru se dorește, atunci prin ambasade și consulate practic ei primesc acele parole pentru a intra în sistem, pentru a nu mai veni până în țară pentru a lua aceste parole. Practic este o simplificare radicală și este un mijloc de comunicare”, a declarat Teodorovici.

În context, ministrul a invocat și directiva europeană pentru combaterea terorismului, care a fost transpusă în România, care prevede urmărirea și declararea sumelor de bani mai mari mai mari de 2.000 de euro. „S-a spus într-un mod eronat și total mincinos că cineva dorește să impoziteze aceste sume trimise în țară. Nu, este obligație europeană pentru ca acele sume trimise în țară peste un anumit prag să fie să dovedită proveniența pentru a evita activități de terorism și alte astfel de activități, încă o dată, obligație europeană fiind”, a explicat ministrul.

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de act normativ care extinde capabilitățile Spațiului Virtual Privat, și care oferă cetăţenilor români care domiciliază, au reşedinţa sau lucrează în străinătate, posibilitatea de a se prezenta şi la oficiile consulare sau ambasadele României în scopul identificării fizice și înregistrării în SPV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.