Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tăriceanu negociază cu PSD eliminarea lui Meleșcanu

Melescanu

Șeful ALDE încearcă să ajungă în Senat la o înțelegere in extremis cu PSD și și-a trimis negociatorii cu o ofertă pentru Viorica Dăncilă.

  • PSD vrea să-l folosească pe senatorul ALDE Teodor Meleșcanu pe post de cal troian: să-l instaleze șef la Senat și să-și apropie apoi o parte din parlamentarii ALDE pentru voturi la restructurarea Guvernului. Călin Popescu Tăriceanu a reacționat în forță la asaltul PSD: Meleșcanu își va pierde calitatea de membru ALDE dacă o să continue aventura politică cu Viorica Dăncilă. Dar Meleșcanu nu vrea să renunțe la înțelegerea cu PSD.
  • Problema lui Tăriceanu este că dacă-l pierde pe Meleșcanu, pierde și grupul ALDE din Senat și sunt temeri că asta va provoca un efect în cascada: fără grup, senatorii ALDE se vor demoraliza și vor deveni mai vulnerabili în fața racolărilor PSD sau PNL, după care situația din Senat riscă să se propage și în Camera Deputaților. ALDE și-ar pierde astfel din forță și în interiorul alianței cu Pro România.

Călin Popescu Tăriceanu încearcă în acest context să negocieze o înțelegere cu PSD, spun surse senatoriale pentru STIRIPESURSE.RO. Tăriceanu și-a trimis negociatorii să îl scoată din joc pe Teodor Meleșcanu. ALDE cere PSD să renunțe la candidatura fostului ministru de Externe și să propună un pesedist la șefia Senatului. Sunt cel puțin doi senatori PSD care trag tare să preia Senatul, zic sursele citate, și există o grupare de senatori care nu vrea să-l voteze pe Meleșcanu. Oferta ALDE este ca PSD să nu-l mai susțină pe Meleșcanu și la schimb senatorii ALDE vor renunța și ei la candidatul propriu (Ion Popa) si vor susține candidatul PSD.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.