Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici răstoarnă calculele PNL: Informațiile privind deficitul la 10 luni nu sunt corecte

pixabay.com
diverse, economie, calcule

Informațiile privind execuția bugetară la 10 luni, care arată un deficit bugetar de 2,84% din PIB, prezentate de ministrul Florin Cîțu joi, nu sunt corecte și nici complete, a susținut joi Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor.

El a spus că execuția la 10 luni nu poate fi prezentată complet decât la 25 noiembrie. "Cifrele privind nerambursarea TVA sunt minciuni. Suma de rambursat la TVA în termen de 45 de zile este de 1 miliard de lei", a spus Teodorovici. Atât ministrul Finanțelor Florin Cîțu cât și premierul Ludovic Orban au acuzat PSD că au fost întârziate rambursări de TVA de 5 miliarde de lei pentru măsluirea deficitului.

"Vizavi de măsluire (a cifrelor de deficit), nu am nicio temere în acest sens. Astfel de declarații sunt declarații iresponsabile. Să acuzi un ministru de finanțe că folosește date eronate depășește lupta politică. Sunt curios și aștept ca Cîțu să continue cu o prezentare cu argumente. Așa ceva nu există. Toate datele prezentate (de PSD) în mod public sunt asumate de toți colegii din Ministerul Finanțelor și ANAF", a mai spus Teodorovici.

Totodată, Teodorovici a ironizat apelul ministrului de finanțe pentru o relație mai bună cu băncile care trebuie să finanțeze deficitul României și l-a somat pe Cîțu să plătească toate facturile pe care ministerele le au de la companiile cu care statul a efectuat proiecte de investiții sau lucrări.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.