Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici se spală pe mâini: 'BOMBA' inflaţiei, plasată în braţele predecesorului. 'Trebuie să respecte ţintele pe care dânsul le-a propus'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ionuț Mișa

Actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa, a fost anul trecut ministru al Finanţelor, ţintele propuse de acesta au stat la baza bugetului pentru acest an, iar el trebuie să le respecte în acest an, a afirmat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

În luna martie, Ionuţ Mişa, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Tudose, a fost numit preşedinte al ANAF, fiind propus de Teodorovici.

Bugetul pentru acest an a fost construit pe baza ţintelor propuse anul trecut de Mişa, iar acesta trebuie să respectele promisiunile, a atras atenţia, joi, Teodorovici.

Vezi şi: Concluzie inedită a cercetătorilor: De ce e bine să vorbeşti cu tine însuţi la persoana a treia

”Ionuţ Mişa a fost anul trecut ministru de Finanţe, a propus nişte ţinte pe baza căruia s-a construit bugetul pentru acest an. Noi am votat acest buget (...) iar acum trebuie să respecte ţintele pe care dânsul le-a propus. (...) El are experienţă, a văzut, ca ministru, ansamblul economiei, are sprijin din partea mea”, a afirmat Teodorovici, la Antena 3.

Guvernul estimează o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% în acest an, până la 907,85 miliarde lei (196 miliarde euro), o inflaţie medie anuală de 3,1%, un curs mediu de 4,55 lei/euro şi un câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

Deficitul bugetar (cash) este estimat la 2,97% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,96% din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht.

Vezi şi: Top 7 alimente care te fac mai inteligent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.