Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii bagă spaima în români. În caz război, românii îi așteaptă pe americani (SONDAJ)

anti terorism

Mai bine de jumătate dintre români trăiesc cu frica unui atentat terorist. Pe de altă parte, populaţia României este mult mai dipusă decât cea din ţările Occidentale să participe la operaţiuni NATO în sprijilor unor ţări aliate care ar fi eventual atacate.

79,4% dintre români au o părere bună despre iniţiativa introducerii stagiului militar pe bază de voluntariat (15,1% o părere proastă, 5,5% nonrăspunsuri).

55,8% dintre români percep pozitiv măsura SUA de a trimite soldaţi şi armament greu la graniţa NATO (inclusiv în România), desigur având în vedere situaţia din Ucraina şi ameninţările Rusiei față de o serie de ţări membre NATO. 28,4% percep negativ această măsură, 15,8% nu răspund.

66,8% dintre respondenţi sunt de acord cu afirmaţia „în cazul implicării României într-un conflict militar, aş susţine orice acţiune a armatei române” (21,2% nu sunt de acord, 11,9% nonrăspunsuri). De asemenea, 64,6% declară acord cu afirmaţia „în cazul în care un stat membru NATO e atacat, România trebuie să ajute acel stat prin toate mijloacele civile şi militare” (20,3% nu sunt de acord, 15,1% nonrăspunsuri).

Pe o întrebare deschisă cu un singur răspuns acceptat, 54,5% dintre români indică SUA ca statul care ne-ar ajuta sigur într-un eventual conflict militar, 13,8% Germania, 7,1% Franţa, 2,4% Anglia.

79,6% dintre români au auzit despre atentatele recente ale Statului Islamic din Tunisia, Siria şi Franţa (17,5% nu, 2,9% NS/NR).

În acest context, 52,8% dintre români se declară îngrijoraţi sau foarte îngrijoraţi că astfel de atentate ar putea avea loc şi în România. 43,3% se declară puţin sau deloc îngrijoraţi în această privinţă.

Barometrul INSCOP Researche a fost realizat la comada ziarului ”Adevărul”, între 9 şi 14 iulie, pe un eşantion de 1.07 de personae, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.