Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPERIMENT DEVASTATOR AL FMI în Romania: Teoria incendiară unui analist economic

fmi

Analistul economic Ilie Șerbănescu a declarat că FMI face un experiment in România si ca pretentiile sale recente reprezinta o smecherie prin care Fondul Monetar International vrea sa preia controlul total in Romania.

Analistul politic spune ca deficitul bugetar de 0.9%, cerut de FMI, si despre care Guvernul a spus ca este inacceptabil, reprezinta un 'lant de gat' pentru Romania.

"40 de ani acest Occident s-a dezvoltat pe baza deficitului bugetar, era laudat si ridicat in slavi, deficitul bugetar inseamna ca poti din fondurile care sunt imobile sa le activezi punandu-le la lucru in investitii. Dupa ce ei s-au dezvoltat vin si spun ca noi nu mai avem voie la deficit bugetar, deci trebuie sa incremenim sub-dezvoltati. Nu are acelasi impact in Germania, de exemplu, care e tara deja devoltata, ca in Romania, caruia ii pui un lant de gat si nu se mai poate dezvolta. Este o porcărie. Ce se va intampla, nu stiu, parerea mea este ca in negocierile cu FMI intri cu parerile tale si iesi cu parerile lui pentru agita, vantura amenintari carora nu le poti face fata. Deficitul de o,9% este un experiment facut pe Romania, facut ca pe cobai. Acest asa de laudat acord cu FMI este o nenorociere. Povestea asta cu deficitul este o poveste pentru ca ei sa ramana aici in continuare pentru alte lucruri, dar nu vreau sa spun mai multe (...) poporul asta inca traieste, inca supravietuieste, pe baza existentei a 3 mosteniri lasate din comunism, bune sau rele, anume sistemul de sanatate, sistemul public de pensii si sistemul locativ, asta vizeaza ei, sa preia aceste lucruri, sa le distruga si sa ne transformam chiriasi in propria tara din toate punctele de vedere. Este o smechereala pentru alte motivatii", a declarat Ilie Serbanescu la Antena 3.

Mai multe despre acest subiect:

Acordul cu FMI e in aer

Ponta, prima reactie la ruperea acordului cu FMI

Alerta: FMI, decizie in miez de noapte care pun in genunchi economia Romaniei

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.