Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, PRIMA REACTIE la ruperea acordului cu FMI

Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat vineri intr-un interviu ca in acest moment se poarta "negocieri dure" cu FMI, insa a dat asigurari ca ruperea acordului cu FMI nu este in discutie, insa nici nu va fi acceptat un deficit mai mic de 1,4%. Mai mult decat atat, premierul a subliniat ca pe langa acest deficit, Guvernul a solicitat o alocare de 0,3% din PIB catre Aparare si o alocare de 0,5% pentru cofinantarea proiectelor pe fonduri europene.

"A fost reconfirmata de EUROSTAT cea mai mare crestere economica din UE pe trimestrul 3 e a Romaniei. Discutiile sunt si in acest moment legate de modul in care putem sa respectam acel 1,4% pe 2015. Mai vrem ca Romania sa isi poata mari cheltuielile de aparare, Comisia Europeana a zis 'stiu ce ati discutat la NATO, dar noi nu sutnem de acord'. Si mai vrem un fond special pentru cofinantarea fondurilor europene.

E o perioada de renegocieri. De fiecare data negocierile sunt dure. Azi nu cred ca se va rupe niciun acord cu FMI. Esentiala e relatia cu Comisia Europeana insa, acolo sunt problemele. Noi suntem elevii model ai Europei. N-as vrea insa sa acceptam niste conditii care ne impiedica sa ne dezvoltam intr-un ritm accelerat.

Este inacceptabil un deficit de 0,9%, pentru mine. Poate vrea un Guvern ACL, atunci sa guverneze ei cu un deficit de 0,9%", a conchis premierul Victor Ponta la obiectiv.info.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.