Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria lui 50+1. Cum a jucat PNL la Vila Lac: 'Depinde ce fac traseiștii lui Gabriel Oprea'

Agerpres
ciolos gorghiu blaga

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a explicat, luni, la Parlament, după negocierile cu premierul Dacian Cioloș pe tema alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, care a fost strategia liberalilor la Vila Lac.

PNL a sustinut punctul sau de vedere. Presdintele Romaniei e alas cu 50+1, cred ca si in statutul PSD presedintele e ales cu 50 plus unu, in consiliile locale si in consiliile judetene si in Parlament se voteaza cu majoritate, Guvernul la investire are nevoie de majoritate, deci principiul majoritatii este un principiu democratic fundamental, de ce sa nu fie aplicat si la alegerea primarilor?", a declarat Orban, care nu a vrut să spună care a fost reacția lui Dacian Cioloș ci doar a precizat că Guvernul ar trebui să iasă cu o poziție oficială în urma consultărilor.

"Punctul nostru de vedere l-am prezentat cu argumentatie destul de solida, inclusiv in prezenta procedurii. PSD este partidul care in august 2014 a modificat legea alegerilor prezientiale prin OUG deci nu cred ca PSD poate sa deschida gura pe tema asta", a adăugat Orban.

El a precizat că sunt trei variante luate in calcul de PNL. "Fie prin OUG fie prin asumarea raspunderii prin retragerea proiectului nostru din Parlament dar nu-l retragem daca nu avem garantia de la Guvern ca vine cu asumarea raspunderii, fie prin adoptarea proiectului in Parlament prin procedura de urgenta, pe care nu o exclud nici pe asta", a spus liderul PNL.

In ceea ce priveste sansele unei majoritati parlamentare pentru trecerea la alegerea primarilor in doua tururi, Ludovic Orban a spus: "Stiti foarte bine ca atat noi cat si presedintele Tariceanu sustinem alegerea in doua tururi. In mod evident, depinde foarte mult de traseistii dlui Oprea, ce opinie au acum, iar pozitia lor va fi dictata de pozitia PSD, daca ii vor lua la remorca sau  nu ii vor lua la remorca pe listele PSD".

Mai multe informatii despre negocierile Ciolos-partide:

EXCLUSIV Dacian Cioloș rezistă! NU vrea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Dragnea, la braţ cu Tăriceanu: 'PSD susţine alegerile în două tururi, însă...'

Razboi total intre ALDE si UNPR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.