Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria lui Dmitri Medvedev despre sfârșitul războiului. Opțiunile Rusiei și variantele pentru occident

dw.com
Dmitri Medvedev

Fostul premier și președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, este convins că Federația Rusă va reuși să blocheze aderarea Ucrainei la NATO.

„Scopul nostru este unul simplu - de a elimina amenințarea aderării Ucrainei la NATO şi o vom obţine, într-un mod sau altul”, a declarat Medvedev, într-un articol publicat de Rossiiskaia Gazeta, conform Rador.

El a scos în evidență faptul că doctrina NATO nu permite aderarea unei țări aflată în conflict. „De aici tragem o concluzie extrem de simplă și tristă: dacă țările aflate în conflict nu sunt acceptate în NATO, atunci conflictul va fi unul permanent, pentru că aceasta este o chestiune ce ţine de existența Rusiei”, a explicat Medvedev.

El a precizat că Rusia nu vrea să împiedice extinderea NATO. „Nu am încercat niciodată să împiedicăm extinderea NATO. Nu este în puterea noastră și nici nu avem capacitățile necesare, iar aceste două țări scandinave (Suedia și Finlanda) erau deja asociate cu Alianța. Noi am cerut întotdeauna doar un singur lucru: să se țină cont de preocupările noastre și să nu fie invitate fostele părți ale țării noastre în NATO, în mod special cele cu care avem dispute teritoriale”, a scris Medvedev, cu referire la Ucraina.

Cum ar putea evolua războiul

Fostul președinte rus a mai declarat că una dintre modalitățile de soluționare a conflictului este izbucnirea celui de-al treilea război mondial, în care nu vor exista învingători și în care apocalipsa nucleară nu este numai posibilă, ci și probabilă.

A doua modalitate de soluționare a confruntării din Ucraina este găsirea unor compromisuri pentru o perioadă lungă de timp. Medvedev este de părere că este necesară constituirea unei noi ordini mondiale bazată pe respect, care să se bazeze pe echilibrul intereselor tuturor țărilor. Însă după cum apreciază vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pentru acest lucru, „va fi nevoie de ani, posibil decenii”.

„Dar acest lucru este cu siguranță mai bine decât să murim toți împreună, în ziua Apocalipsei”, a adăugat Medvedev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.