Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria privind fraudarea alegerilor din SUA: Ginerele lui Trump dă explicații în fața procurorilor

Jared Kushner si Trump

Jared Kushner, ginerele fostului preşedinte american Donald Trump, a depus mărturie în faţa unui mare juriu, în cadrul anchetei privind urmările alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020, transmite vineri agenţia dpa, care preia informaţii publicate miercuri de ziarul New York Times şi televiziunea CNN.

Kushner, care a fost şi consilier al lui Trump la Casa Albă, a răspuns întrebărilor unor procurori federali, în cadrul unei proceduri preliminare inculpării. Conform sistemului judiciar american, marele juriu este cel care decide, în cazul unor infracţiuni grave, dacă un suspect trebuie sau nu să fie inculpat; dacă este cazul, procesul are loc ulterior în faţa unui juriu obişnuit.

New York Times precizează că interogatoriul a avut loc în iunie, iar CNN afirmă că şi Hope Hicks, confidentă şi consilieră a fostului preşedinte, a fost supusă unei proceduri similare.

Prin mai multe astfel de audieri de martori din ultimele săptămâni, procurorii au urmărit să stabilească dacă Trump a recunoscut în convorbiri private valabilitatea alegerilor pe care le-a pierdut în faţa actualului preşedinte, Joe Biden, şi pe care le-a contestat în public. Potrivit cotidianului citat de dpa, un alt punct de interes îl constituie presupusele încercări ale lui Trump de a rămâne la putere, ştiind că teoriile sale despre fraudarea alegerilor se bazează pe minciuni.

Kushner a arătat în mărturie că a avut impresia că Trump chiar credea că i s-a "furat" victoria în alegeri, iar Biden nu a câştigat legal, dezvăluie New York Times.

În 6 ianuarie 2021, când Congresul Statelor Unite urma să valideze rezultatul alegerilor, susţinători ai lui Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington, încercând să împiedice transferul democratic al puterii, după un discurs incendiar al fostului preşedinte. Acesta nu şi-a recunoscut explicit înfrângerea nici ulterior, până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.