Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teorie inedită a lui Renate Weber: Izolarea și carantina ar putea deveni prea costisitoare pentru Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a apreciat marți, la Antena 3, că Guvernul nu mai poate suporta mult timp, din punct de vedere financiar, plățile compensatorii pentru persoanele care se află în carantină și în izolare.

„Se transformă într-o povară de nesuportat pentru bugetul de stat”, a afirmat Avocatul Poporului. În acest context am putea asista la relaxarea restricțiilor inclusiv din motive financiare, a adăugat Weber: „Cred că și pragmatismul va avea aici un rol”.

„Având în vedere faptul că mai toţi medicii, şi domnul ministru Rafila a spus, Omicronul are o rată de răspândire şi o viteză extraordinar de rapidă şi mai toţi ne vom infecta la un moment dat. Dacă aceasta este situaţia, eu nu îmi imaginez cum poate fi ţinută toată lumea în izolare. Totul se transformă într-o povară pentru sistemul bugetar, pentru că nu mai poţi plăti atâtea concedii medicale”, a mai spus aceasta.

Cu atât mai mult cu cât simptomele Omicron sunt mult mai blânde, cresc șansele să nu se mai justifice unele restricții, a adăugat Weber.

O povară financiară importantă pentru Guvern este și indemnizația de ajutor pe care o primesc angajații ai căror activitate a fost limitată din cauza pandemiei, sau care au fost trimiși în șomaj tehnic din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.