Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEORIE ȘOC cu privire la 'DEBANDADA' din PNL și favoritul la Primăria Capitalei/ INTERVIU

niels schnecke

Haosul care există la acest moment în PNL dă naștere mai multor teorii. Una dintre acestea îi aparține lui Niels Schnecker, fostul șef de campanie al lui Crin Antonescu și un bun cunoscător al detaliilor liberale.

Vezi și: SURSE: Mutări strategice în PNL

Acesta e de părere într-un interviu acordat STIRIPESURSE.RO că în fapt asistăm la o netezire a drumului spre o nouă victorie a lui Traian Băsescu care se va instala apoi la conducerea PNL. Iată interviul:

”-De unde această teorie?

Am pornit de la Cristoiu care a zis... Domne acum că l-au pus sub acuzare pe Băsescu n-are încotro decât să candideze. Și eu i-am spus Domnule nu înțelegeți e mai complexă - respectiv dacă ținem cont de faptul că Băsescu are oameni de la PD în PNL eu cred că putem să presupunem că aceste trei ratări de candidați i se datorează și lui Băsescu. Adică... Băsescu a aranjat chestia asta

Ținând cont de faptul că el este și amic cu Tibu Urdăreanu, chiar prieten, putem presupune că acea tâmpenie cu Orban, pentru că e o tâmpenie, nimeni nu poate nimeni să îmi zică că Domnule s-a dus cu tehnică pe el, a cerut Orban 50 de mii, a cerut pe 23 dar pe întâi, a cerut pe întâi și aștia l-au chemat pe 23 martie asta nici nu luase bani, nici nu dăduse bani, deci e ca și cum m-aș duce eu la cineva ș i-aș zice Băi eu când îl văd pe ăla să mor eu dacă nu bag cuțitul în el! și pe urmă mă trezesc că mă arestează pentru omor. E o tâmpenie, e o făcătură, dar Orban care este din păcate mai catolic decât Papa și încăpățânat a renunțat la chestia aia după care a venit Munteanu - și asta a fost făcătură - adică s-a știut de la bun început unde se ajunge cu el și acum Predoiu e ca și cum nu ar fi nimeni.

Mai mult decât atât există posibilitatea ca Predoiu în ultimul moment să se retragă și atunci după părerea mea Băsescu dacă într-adevăr candidează el va candida pe biletul PNL, adică el nu candida pentru că Dreapta era divizată, acum Dreapta nu mai e divizată, poate să fie doar a lui și aunci ar avea o șansă de câștig bună. Ceea ce ar însemna că dacă va candida, atunci el va candida pe toată Dreapta și atunci se și realizează ceea ce am zis încă de acum un an respectiv că diviziunea asta a PNL-ului și PMP-ului și fuziunea dintre PNL și PDL nu face altceva decât să îi ofere lui Băsescu șansa să devină președintele PNL-ului. Teoria conspirației :)

-Să vedem ce se întâmplă cu Predoiu...

Până vedem ce se întâmplă cu Predoiu și dacă vedem că Băsescu va candida.

-Eu cred că ar putea candida

Asta zic și eu!

-Are niște ezitări

Păi ezitarea lui era exact asta - ezitarea lui era că cu Drepta divizată nu câștiga și el nu avea de gând să intre într-o campanie în care să piardă. Acum Dreapta nu mai e divizată - Ciucu l-a aruncat M10, a mai rămas Nicușor Dan de care se scapă ușor și practic Dreapta nu mai e divizată, Stânga nu mai e divizată, deci va fi UNU la UNU.

-Crezi că cei de la Curtea Constituțională se vor pronunța pentru două tururi?

Eu nu cred! Eu nu cred pentru că deja 1.Există deja o hotărâre anterioară în care s-a spus că e constituțional și acum să se întoarcă ar fi mult prea cusută cu ață ablă și 2.Doamne iartă-mă, dar suntem la 4-6 săptămâni de alegeri, 8 săptămâni - la 8 săptămâni să îmi schimbi toată chestia pe bune... adică Comisia de la Veneția îmi spune să n u o faceți în anul respectiv și ăștia o fac în 8 săptămâni înainte? Ar fi prea de tot...

-Dar PNL-ul cum îl vezi după alegeri?

PNL-ul de mult în văd într-o mare amețeală. Eu cred că va trebui să își găsească o variantă de supraviețuire până la alegerile generale. Va trebui să găsească o variantă după alegerile locale și de aia spun că asta cu Băsescu ar fi o chestie - în alte cuvinte ce știm despre Băsescu e că el este geul de om care știe să câștige. Că e prost ca primar, că e prost ca președinte, că e rău pentru noi ca România asta e o altă discuție, dar el indiferent de situație pune-l în corzi, spune-i că trebuie să câștigi ceva și câștigă. De aia se lăuda el că Domnule am câștigat două mandate de, două mandate de, două mandate de... DA, e bun la câștigat ce să mai tura-vura. Și atunci asta ar putea să reprezinte biletul de revitalizare al PNL-ului, altminteri PNL din păcate e ușor în debandadă, e așa într-o brambureală totală datorată... adică e cauzată și de specificul partidului și Alinei Gorghiu  i-a scăpat porumbelul din gură ieri când a zis că Mi-aș dori să înțeleagă că de aia există democrație, dar trebuie și disciplină.

Asta este și vechea problemă a PNL, e un partid liberal. PD-ul nu a reușit să infuzioneze în PNL disciplina pe care o avea pentru că PDL-ul, ca și PSD-ul erau un partid de disciplină, adică când Băsescu sau Blaga ziceau hăis toată lumea era hăis, dar pnl-iștii nu prea sunt așa - ei spun Dar de ce hăis, dar hai să discutăm, stai să vedem dacă e Hăis cu un 'i' sau cu doi 'ii', dar eu vreau cu doi de 'i', știi eu o chestie din asta întreagă.

-Să vedem cum va merge teoria

Da, dar mie îmi place teoria asta a conspirației care are o logică

-E fără cusur dacă se merge pe etapele pe care le-ai enumerat

Trebuie să vedem următoarele etape: să îl vedem pe Băsescu candidând, să îl vedem pe Predoiu retrăgându-se, dar eu zic că dacă se retrage se va retrage mai aproape de momentul X

-S-ar putea...

S-au face pur și simplu un non-combat și asta se poate ca să nu zică că s-a retras face un non-combat.

-Asta ar mai prelungi puțin teoria ta

Să vedem”

(intre timp a intervenit candidatura lui Robert Turcescu, dar sunt mulți cei care cred ca Traian Basescu va intra in cursa pe ultima 100 de m)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.