DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Terapia cu câmp magnetic - benefică în numeroase afecțiuni, de la reumatism, la boli endocrine

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

Terapia cu câmp magnetic sau magnetoterapia este folosită în tratamentul unor afecțiuni inflamatorii și pentru reducerea durerii produse de aceste inflamații.

Magnetoterapia este o metodă non-invazivă și, prin urmare, nedureroasă. Acționează asupra diferitelor părți ale corpului, prin emiterea unui  câmp magnetic pulsatil sau static, generat de curenți de joasă frecvență (50 sau 100 Hz).

Câmpul magnetic creat de magneții cu care este dotat echipamentul medical îmbunătățește funcția sistemului imunitar și astfel crește capacitatea organismului de vindecare.

Magnetoterapia scade inflamațiile articulare, scade contracturile musculare, ameliorând durerea. Crește mobilitatea articulațiilor și îmbunătățește permeabilitatea celulară și vasculară, activează circulația sanguină și crește rezistența la stimulul dureros.

Prin magnetoterapie, pot fi tratate o multitudine de afecțiuni, precum:

  • Reumatism cronic degenerativ (poliartroze, spondiloze, gonartroza sau coxartroza), reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, sindromul Reiter, artropatia psoriazică, artropatiile enteropatice)
  • Plăgi, contuzii, hematoame musculare, entorse, sechele după fracturi, după rupturi musculare sau ale tendoanelor
  • Afecțiuni neuropsihice – nevroze și distonii neurovegetative, afecțiuni organice ale sistemului nervos (sindrom spastic, hemiplegii, Parkinson, paraplegii, sindroame excitomotoare, infirmitate motorie)
  • Boli vasculare periferice funcționale și organice (trombangeita obliteranta, arteroscleroza obliterantă și arteriopatia), ateroscleroza cerebrală, hipertensiunea arterială
  • Boli respiratorii – astmul bronșic, bronșita cronică astmatiformă, traheobronșita spastică, astmul nevrotic
  • Afecțiuni digestive – ulcer gastroduodenal, gastrite cronice, enterocolopatia cronică nespecifică, sindrom de colon iritabil, dischinezii biliare
  • Boli endocrine – diabet zaharat insulin-independent
  • Afecțiuni ginecologice – dismenoree funcțională, tulburări menstruale funcționale, anexite cronice și cervicite cronice nespecifice, tulburări de menopauză.

content-image

Terapia cu câmp magnetic este practicată în Spitalul Sfântul Sava - un centru medical multidisciplinar, specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative. Alina Ion, fondatoarea și managerul acestui spital, consideră că acest echipament este vital în recuperarea medicală a pacienților cu afecțiuni inflamatorii, după intervenții chirurgicale sau accidente vascular - cerebrale. ”La Spitalul Sfântul Sava, avem drept laitmotiv confortul pacientului pe tot parcursul recuperării medicale, care este un proces dificil și, cel mai adesea, de lungă durată. Dorim ca durerea să fie atenuată cât mai mult posibil, iar moralul pacientului să fie cât mai sus. Frica de durere blochează creierul, iar exercițiile de recuperare devin greu de realizat. Tocmai pentru a elimina această temere, la Spitalul Sfântul Sava aducem cele mai noi echipamente de recuperare medicală, care să solicite cât mai puțin pacienții și cu efecte cât mai repede vizibile.   Echipamentul pentru magnetoterapie, pe care noi îl folosim frecvent în recuperare medicală, urmare a unor intervenții chirurgicale, după anumite traumatisme, dar și pentru efectul său de stimulare generală, ne ajută să evoluăm ușor în tratarea celor ce vin să se interneze la noi, indiferent cât de gravă ar fi afecțiunea de care suferă. Echipamentul pentru magnetoreapie este doar unul dintre cele peste 70 de aparate medicale performante, pentru fizioterapie, kinetoterapie, de investigații și monitorizare medicale. Aducem întotdeauna echipamente de ultimă generație, unele dintre ele în premieră în România sau care se găsesc în doar câteva alte spitale din țară, pentru a le folosi în recuperarea medicală a pacienților, dar și în îngrijirile paliative”.

Spitalul Sfântul Sava a fost dat în folosință  în urmă cu 4 ani și asigură cele mai înalte standarde europene în materie. Are o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri, care deservesc 118 paturi avizate de Ministerul Sănătății. Terapiile se realizează în regim de internare, în saloane cu 2 sau 3 paturi.

Recuperarea medicală specializată vizează pacienții care au suferit orice tip de intervenție chirurgicală, inclusiv neurologică, după accidente vascular-cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale, accidente de muncă sau casnice, toate tipurile de afecțiuni ortopedice, scleroze multiple, artroze etc. Spitalul Sfântul Sava deține echipamente pentru recuperare pulmonară post-Covid sau pentru pacienții care înregistrează remanențe după anestezii, în urma unor intervenții chirurgicale.

content-image

Cei 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți aplică terapiile fără întrerupere în zilele de sărbători legale, astfel tratamentul continuu având un efect benefic în timp mai scurt.

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava deține una dintre cele mai mari săli de fizioterapie din țară, dotată cu echipamente inovative, care își dovedesc eficiența mai ales în recuperarea medicală după AVC, afecțiune considerată cel mai adesea fără șanse de recuperare.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau care suferă de alte afecțiuni grave, în saloane cu 2 sau 3 paturi sau în noua secție de monitorizare a funcțiilor vitale, în regim de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.