DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

TeraPlast a încasat 373 milioane de lei din vânzarea diviziei Steel

Corina Chiriac
teraplast

Grupul TeraPlast a anunțat finalizarea tranzacției de vânzare a diviziei de produse din oțel către Kingspan Group. Vineri, acțiunile TeraPlast în TeraSteel România și Serbia, respectiv Wetterbest, au fost transferate către Kingspan, moment în care a fost plătit prețul de 373 milioane de lei, anunță MEDIAFAX.

Conform unui comunicat al TeraPlast, în urma vânzării, Grupul va fi redimensionat și își continuă activitatea prin companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast, cu o concentrare puternică pe produsele din mase plastice, un domeniu cu un mare potențial de creștere.

„După un 2020 cu rezultate record în istoria Grupului TeraPlast, finalizarea acestei tranzacții completează veștile bune pe care le aducem în luna februarie acționarilor noștri. Avem resurse financiare atât pentru a ne finanța planurile de dezvoltare, cât și pentru a acorda dividend special pentru acționarii noștri. Lucrăm intens la implementarea investițiilor co-finanțate prin ajutor de stat. Avem deja o linie nouă în funcțiune, restul tehnologiei urmând să sosească până la finalul lunii septembrie. În total, investim 165 de milioane de lei în TeraPlast și Somplast. Practic, investim peste 25% din cifra de afaceri bugetată pentru 2021 și generăm circa 200 locuri de muncă. Dacă toate companiile din România ar face același lucru, ar însemna investiții de 445 de miliarde de lei pe an în economia românească. Așa am putea să ajungem Polonia ca performanțe economice. Prin aceste investiții și minim 2 achiziții pe care le planificăm, vom recupera cifra de afaceri și EBITDA business-urilor vândute”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Pentru întreg anul 2021, cifra de afaceri bugetată a Grupului TeraPlast este de 636,2 milioane de lei, cu 60% mai mare decât în 2020. Pentru aceeași perioadă, EBITDA bugetată a Grupului este de 89,1 milioane de lei, cu 58% peste nivelul atins în anul precedent. Profitul generat de tranzacția cu Kingspan va fi contabilizat în situațiile financiare aferente trimestrului I din 2021.

Acordarea unui dividend special din profitul excepțional va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, după auditarea rezultatelor din trimestrul I al anului 2021.

Potrivit comunicatului, investițiile de 165 milioane de lei programate în acest an în TeraPlast și Somplast vor genera o creștere a capacității de producție chiar și cu 50% pentru anumite activități. În cel mai scurt timp, Grupul TeraPlast își propune să ajungă la o cifră de afaceri de 1 miliard de lei și o EBITDA de 130 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.