Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terenul pe care era amplasată fosta groapă de gunoi a municipiului Ploieşti va fi împădurit în cadrul campaniei ecologice 'Plantează un copac! Adoptă un copac!'

Totul Verde
plantare pom impadurire

Terenul pe care era amplasată fosta groapă de gunoi a municipiului Ploieşti va fi împădurit în cadrul campaniei ecologice "Plantează un copac! Adoptă un copac!", prin care se doreşte plantarea a peste o mie de arbori, conform agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Primăria Ploieşti, acţiunea de împădurire este derulată de administraţia locală, compania Rompetrol şi Asociaţia EcoAssist.

Terenul pe care se plantează în prezent diferite specii de arbori, selectate în funcţie de proprietăţile solului, aparţine Primăriei Ploieşti şi a fost anterior groapă de gunoi, ecologizată între timp şi care are, acum, potenţial de a deveni un plămân verde al oraşului.

"Efortul nostru comun, de a aplica o strategie locală, coerentă şi sustenabilă, împotriva poluării, prinde contur. Acţiunea de împădurire a acestui teren are menirea concretă de a îmbogăţi ecosistemul local, de a diminua emisiile de gaze cu efect de seră şi de a crea o perdea forestieră benefică oraşului nostru. Arborii şi pădurile sunt instrumente la îndemâna fiecăruia de a combate efectele nocive ale poluării şi schimbările climatice. Voi susţine întotdeauna proiectele ecologice care aduc un echilibru şi un plus de confort în viaţa noastră de zi cu zi", a precizat, potrivit sursei citate, primarul Andrei Volosevici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.