Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terenul spitalului Witting a fost evaluat la doar 2 lei. Cum s-a ajuns ca 7.300 mp în inima Capitalei să coste cât... o ceapă degerată

spital witting
spital witting

Terenul spitalului Witting se află în centrul unui scandal privind evaluarea sa incredibil de mică, la doar 2 lei. Cei 7.300 de metri pătrați din inima Capitalei, care ar fi trebuit să aibă o valoare semnificativă, au fost subevaluați în mod inexplicabil, ajungând să fie considerați la fel de prețioși ca o ceapă degerată.

Forma finală a Hotărârii de transfer a Spitalului Clinic nr. 1 Căi Ferate „Witting” din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii arată o discrepanță imensă între valoarea reală a terenului și cea la care acesta a fost evaluat.

În nota de fundamentare a acestei hotărâri se menționează că valoarea totală a patrimoniului spitalului și policlinicii Witting este inventariată, la data de 31 ianuarie 2024, la suma totală de 20.462.218 de lei, adică circa 4.000.000 de euro.

Din această sumă, 16.800.309 de lei reprezintă clădirea de 5.963 mp a Spitalului Clinic nr. 1 Căi Ferate „Witting”, iar 3.651.907 de lei imobilul de 1.364 mp al Policlinicii CFR Gara de Nord. Dar, surpriză!

Conform unui document obținut de Puterea, terenul în suprafață de 5.963 mp al Spitalului Clinic nr. 1 Căi Ferate, dar și cel de 1.364 mp al Policlinicii CFR Gara de Nord sunt evaluate la …1 leu. Practic, cele două terenuri, însumând 7.327 mp, valoarează în scriptele Ministerului Transporturilor suma de …2 lei.

content-image

Foto: Puterea

Terenul în zona repectivă costă 2.000 euro mp

Într-o zonă privilegiată a Bucureștiului, prețul unui metru pătrat de teren poate ajunge la aproximativ 2.000 de euro. Astfel, terenul ocupat de spitalul și policlinica Witting ar trebui să aibă o valoare totală de aproximativ 14.000.000 de euro.

Cu toate acestea, evaluarea actuală a terenului indică o sumă ridicol de mică de doar 2 lei, echivalentul a aproximativ 40 de eurocenți.

Această discrepanță enormă între valoarea potențială reală a terenului și valoarea sa evaluată ridică mari semne de întrebare cu privire la procesul de evaluare și la modul în care se administrează bunurile publice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.