Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teresa May este în încurcătură: Guvernul german respinge categoric orice renegociere a Brexitului

Brexit

Guvernul german a exclus miercuri orice renegociere a acordului privind Brexitul cu Uniunea Europeană, dorită de premierul britanic Theresa May, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

''O redeschidere a acordului de retragere nu este pe ordinea de zi'', a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, a doua zi după ce Theresa May a obţinut un mandat din partea parlamentului său pentru a renegocia cu Bruxelles-ul acordul pentru ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar pe 29 martie şi ''plasa de siguranţă'' (''backstop'') prevăzută pentru Irlanda.

May a primit imediat un răspuns negativ din partea Uniunii Europene.

Cu toate acestea, guvernul german a salutat faptul că parlamentul britanic s-a pronunţat împotriva unui ''Brexit dur'' - o ieşire din UE fără un acord, a adăugat purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Berlinul a luat de asemenea cunoştinţă de dorinţa deputaţilor de a obţine ''clarificări privind viitorul regim vamal între Irlanda şi Irlanda de Nord''.

Revine în prezent premierului Theresa May, negociatorului UE Michel Barnier şi preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker ''să dea explicaţii concrete în legătură cu acest subiect'', a mai spus Steffen Seibert.

Mai înainte, ministrul de externe german Heiko Maas a dat asigurări că acordul privind Brexit-ul negociat de Londra cu Uniunea Europeană este ''cea mai bună şi unica soluţie''.

''Poziţia noastră este clară: acordul de retragere este cea mai bună şi unica soluţie pentru o ieşire ordonată'' a Regatului Unit din UE, a declarat Maas într-un interviu acordat grupului de media Funke.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.